Aktier: Kina-børser fortsætter op trods fald andre steder

Der er tilbagefald over det meste af linjen på de asiatiske børser fredag, hvor det kinesiske marked er blandt få, der skiller sig positivt ud ved at fortsætte den senere tids stigninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremgangen i Kina er med til at opveje fald blandt andet i Tokyo, og dermed ligger MSCI Asia Pacific-indekset med få timers handel igen på et par af regionens børser næsten uændret i 154,44, efter at det torsdag var lukket i det højeste niveau siden januar 2008 og er på vej til at afslutte ugen med en fremgang på 1,4 pct.

Det toneangivende japanske aktieindeks, Nikkei 225, som torsdag rundede det højeste niveau i otte år, ligger til et fald på 1,0 pct. Elektronikkoncernen Sharp trækker godt ned i det samlede indeks efter en omskiftelig dag, hvor den startede med at stige op til 4,3 pct. efter forlydende i mediet Nikkei om, at den havde aftalt en finansieringspakke med to banker.

Derimod fortsætter det kinesiske aktier opturen med stigninger for sjette uge i træk for det toneangivende indeks i Shanghai påvirket af spekulation om stimulerende tiltag fra den kinesiske regering for at understøtte den økonomiske udvikling.

Hos Carnegie kæder chefstrateg Henrik Drusebjerg den senere tids stigninger på de kinesiske børser sammen liberaliseringen af handlen mellem A og H-aktier.

- Det kinesiske marked er steget kraftigt, efter at myndighederne liberaliserede handlen mellem A og H-indekset. Kineserne har siden årsskiftet åbnet 12,8 mio. nye aktiekonti, hvilket er mere, end der blev åbnet i 2012 og 2013 tilsammen, skriver Drusebjerg i en kommentar.