Aktier: Kampflyproducent falder på Trumps Twitter-kommentar

Aktien i Lockheed Martin, der laver militære kampfly, er under pres fra åbningen af det amerikanske aktiemarked fredag, efter at USA's kommende præsident, Donald Trump, med en opdatering på Twitter bleklagede sig over priserne på producentens F-35-kampfly.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Nicholls

»Baseret på de enorme omkostninger og budgetoverskridelser for Lockheed Martin F-35 har jeg bedt Boeing komme med en prissammenligning for F-18 Super Hornet (Boeings jetkampfly, red),« lyder tweetet fra Donald Trump.

Tweetet er i den indledende handel fredag med til at trække aktien ned med 0,9 pct., mens Boeings aktie omvendt stiger marginalt - med 0,1 pct.

Udsvingene er dog generelt meget begrænsede, og efter ti minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,03 pct. lavere i 2260,38, mens Dow Jones falder 0,02 pct. til 19914,01, og Nasdaq-indekset ligger næsten uændret i 5447,08.

Med julen for døren er der lagt op til en fortsættelse af den afdæmpede aktivitet, der generelt også har præget de foregående dage. Kl. 16 kommer der dog nyt i form af et nøgletal for udviklingen i nyboligsalget.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News venter økonomerne at se en stigning på 2,1 pct. på månedsbasis i november.