Aktier: Kabelselskab brager frem i grøn start

De amerikanske aktier ryger i vejret mandag, efter at Senatet i weekenden stemte sit udkast til den amerikanske skattereform igennem.

Læs mere
Fold sammen

Endnu udestår en sammenkogning af udspillene fra Repræsentanternes Hus og Senatet, men fælles for begge er udsigten til en lavere selskabsskat, og det skaber glæde på aktiemarkedet, idet lavere selskabsskat vil være lig med større indtjening for de amerikanske selskaber.

Efter få minutters handel stiger S&P 500-indekset med 0,7 pct., og det samme gør Nasdaq-indekset, mens Dow Jones-indekset stiger 0,9 pct.

En af de helt store højdespringere er kabelproducenten General Cable, der er på vej til at blive overtaget af italienske Prysmian for 3 mia. dollar.

Det svarer til en pris på 30 dollar per aktie i General Cable, der fredag sluttede i 21,80 dollar. Dermed er der udsigt til en præmie på 37,6 pct.

Samtidig er det godt 80 pct. over det niveau, som General Cable befandt sig i i juli - lige inden selskabet oplyste, at det var i færd med at undersøge sine strategiske muligheder, herunder et salg af forretningen.

Meget naturligt stiger General Cable-aktien da også 33,7 pct. til 29,15 dollar i den tidlige handel.

Fokus er der også til 21st Century Fox, der ifølge Financial Times har genoptaget forhandlingerne med Walt Disney omkring et salg af nogle af selskabets aktiver til Disney.

Der skulle blandt andet være tale om 21st Century Fox' andel af britiske Sky.

Aktien i det Rupert Murdoch-ejede selskab stiger med 2,2 pct. til 32,90 dollar fra start. Samtidig stiger Disney-aktien 2,0 pct. til 107,31 dollar.

/ritzau/FINANS