Aktier: Jyske Bank trodser surt syn på bankaktier

Efter en varm anbefaling fra det amerikanske finanshus Citigroup trodser Jyske Bank en generelt negativ stemning over for bankaktier på onsdagens europæiske aktiemarkeder.

Læs mere
Fold sammen

Den jyske bankaktie ligger onsdag middag øverst i C20 Cap-indekset, der stiger 0,4 pct. til 1015,2 i stilfærdigt følgeskab med de toneangivende indeks i Tyskland og Frankrig.

Jyske Bank topper indekset med en stigning på 2,8 pct. til 337 kr. onsdag middag.

- Der er jo ikke fordi, der sker det helt store i markedet. Det er primært retail-aktier, der har det godt, mens bankaktierne trækker ned. Og du kan se at Danske Bank går lidt tilbage, noterer chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

Danske Bank ligger onsdag middag i bunden af C20-indekset med et fald på 0,5 pct. til 197,10 kr.

Nordea holder sig tæt på neutral med en stigning på 0,1 pct. til 87,80 kr.

Citigroup indleder sin dækning af Jyske Bank med anbefalingen "køb" og et kursmål på 385 kr. Og udover Jyske Bank har Sydbank, der er uden for C20 - også fået amerikansk opmærksomhed fra Citigroup. Sydbank må dog nøjes med anbefalingen "hold" og kursmålet 260 kr., men aktien stiger onsdag middag 0,6 pct. til 263 kr.

Den generelle tendens i onsdagens aktiemarked sættes ifølge Mads Zink af de aktuelle europæiske nøgletal og mere underliggende af den fortsatte usikkerhed omkring Grækenland.

- Der er ikke sket det helt store nye siden i går, så fokus er stadigvæk mod de nøgletal, vi får fra Europa og nyheder fra Grækenland. Isoleret set er der mest opmærksomhed mod nøgletallene, mens Grækenland er det mere langsigtede tema, og vi tror ikke, at der kommer noget rigtigt fra Grækenland i dag, der vil ændre det helt store billede, siger Mads Zink.

Han noterer at formiddagens PMI-tal fra euozonen viste sig "en spids" bedre end ventet med et samlet indeks på 53,6 mod et ventet indeks på 53,4. Efterfølgende har såvel ledighedstallet som detailsalget i eurozonen budt på mindre, positive overraskelser.

Tæt på toppen af onsdagens C20-indeks stiger Vestas-aktien 1,3 pct. til 334,70 kr. efter at have fået løftet kursmålet hos Nordea til 400 kr. fra 380 kr. Storbanken fastholder anbefalingen "køb".

A.P. Møller-Mærsk fortsætter tidsdagens stigning, der blandt andet var motiveret af Maersk Lines meddelelse om kontrahering af 11 nye faceliftede Triple E-containerskibe for 12,3 mia. kr. ved koreansk værft.

Efter et løft på 1,0 pct. tirsdag stiger Mærsk B-aktien onsdag middag 0,9 pct. til 13.510 kr.

Novo Nordisk befinder sig i bunden af C20 med et fald på 0,2 pct. til 383,80 kr. Medicinal-aktien blev tirsdag indlemmet i Stoxx Europe 50-indeks, og det burde ellers give mere positiv kursmæssig opmærksomhed, da investeringsfonde forsøger at fylde op i depoterne, så de matcher indekset.

- Man kan ikke læse så meget ud af faldet i Novo. Der er den store ADA-konference (amerikansk diabetes konference, red.) fra på fredag frem til tirsdag, og der kan komme lidt ekstra fokus på industrien og selvfølgelig også på Novo. Vi må se, hvad der kommer. Novo holder investormøde søndag aften, men vi forventer ikke de helt store nyheder derfra, bemærker Mads Zink. Han påpeger, at det ikke er Euro Stoxx 50-indekset, Novo kommer ind i, men Stoxx Europ 50-indekset og noterer, og at det er Euro Stoxx 50, der er det væsentligste af de to indeks. Men det kræver at aktien er noteret i euro.

- Så stor betydning har Euro Stoxx 50 heller ikke, siger Mads Zink.

Tøjkoncernen Stylepit der tirsdag faldt 2,3 pct. til 65 øre fortsætter nedturen med et fald onsdag på 7,8 pct. til 59,5 øre.

I nat oplyste selskabet, at det mister Niels Mikkelsen som bestyrelsesmedlem, da han ikke genopstiller til bestyrelsen på selskabets kommende ekstraordinære generalforsamling 23. juni. Beslutningen er truffet efter gensidig overenskomst med aktionærer, der sidder på flertallet af selskabets stemmer, oplyste Stylepit i en meddelelse.

Nettøjbutikken søger om en kapitalforhøjelse på op mod 50 mio. kr., men Bestseller-milliardæren, Anders Holch Povlsen, er som storaktionær ikke blandt investorerne, skriver Børsen onsdag.