Aktier: Jyske Bank tager toppen i C20-comeback

Jyske Bank leder de danske eliteaktier fredag morgen, hvor der er fremgang over hele linjen, hvilket giver et pænt comeback oven på strabadserne torsdag, hvor der var fald i de fleste aktier.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger det toneangivende C20 Cap-indeks 1,5 pct. til 953,78 med plus til alle 20 aktier. Det sker oven på torsdagens fald på 2,3 pct.

Nordea har hævet anbefalingen af Jyske Bank-aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet er blevet skruet op til 455 kr. fra 400 kr. Nordea vurderer, at Silkeborg-banken næste år vil begynde at sende overskud tilbage til aktionærerne i form af aktietilbagekøb. Jyske Bank-aktien stiger 3 pct. til 381,70 kr.

Investorerne har fra morgenstunden skulle fordøje en tale fra Janet Yellen, chef for den amerikanske centralbank, der har slået fast, at en renteforhøjelse senere på året er det mest sandsynlige. Hun tog dog det forbehold, at tingene kan ændre sig, hvis økonomien overrasker centralbanken.

De seneste dage har skandalen om tyske Volkswagen, der er blevet afsløret i snyd med miljø-software i biler, trukket sine tydelige spor på aktiemarkederne, men det lader ikke til at være tilfældet fredag.

Mens der altså er stor fremgang til Jyske Bank, må kollegaen Danske Bank tage til takke med en plads nederst i C20. Banken er røget af Morgan Stanleys favoritliste til fordel for spanske Bankia, men aktien stiger dog 0,3 pct. til 200,90 kr.

I bunden finder man også ingeniørkoncernen FLSmidth, hvis aktie har fået sænket kursmålet hos amerikanske JPMorgan til 240 kr. fra 275 kr. Torsdag var aktien den ene af to stigende aktier i C20 Cap-indekset. Fredag morgen stiger aktien 1 pct. til 223,40 kr., men tager plads i bunden af eliteindekset.

Fremgang er der også til Coloplast-aktien. Medicokoncernen hensatte tirsdag 3 mia. kr. til retssager om produktansvar i USA og nedjusterede forventningerne til årets resultat markant. Det gav en solid kurslussing onsdag på omkring 5 pct., men det fald er torsdag og fredag blevet delvist udvasket, da aktien med en fremgang på 1,2 pct. til 472,80 kr. nu kun er cirka 7 kr. fra niveauet før meddelelsen.

Der er også positive takter omkring A.P. Møller-Mærsk. Fredag morgen er der offentliggjort statistik for rateudviklingen på de store shippingruter ud af Kina, som viser et fald på 8,1 pct. i denne uge, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange. Samtidig har Statoil, som er Maersk Oil er partner med på Johan Sverdrup-oliefeltet, meldt ud, at investeringerne i feltet bliver nogle milliarder lavere. Konglomeratets aktie stiger 1,4 pct. til 10.170 kr.

Uden for C20 Cap-indekset har der været nyt om aktien i vagt- og serviceselskabet G4S, hvor storbanken HSBC har løftet anbefalingen af papiret til "hold" fra "reducer", men til gengæld sænket kursmålet til 21,86 kr. fra 26,91 kr. Aktien stiger fra morgenstunden 2,6 pct. til 23,89 kr.

Biotekselskabet Bioporto har indsendt registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, for The NGAL Test, der er en diagnostisk test til nyrepatienter. Bioporto-aktien stiger 4,4 pct. til 3,06 pct. oven på nyheden.

Et løft er der også til softwareproducenten Simcorp. En unavngiven amerikansk kapitalforvalter har udvidet sin kontrakt hos selskabet. Simcorp-aktien stiger 1,2 pct. til 348,50 kr.

Senere fredag vil der være regnskab fra Aarhus Elite, der er selskabet bag fodboldklubben AGF. Forud for regnskabstallene falder aktien 3,1 pct. til 0,28 kr.