Aktier: Jyske Bank stjæler fokus i sivende marked

Jyske Bank vil med sit regnskab for første kvartal stjæle fokus på det danske aktiemarked torsdag, hvor der er udsigt til mindre fald fra åbningen.

Foto: Torben Christensen

Det danske C20 Cap-indeks lukkede onsdag 0,7 pct. højere i 1002,30. Efterfølgende steg det amerikanske aktiemarked en anelse - målt på det brede S&P 500-indeks - men torsdag morgen dykker futures med omkring 0,5 pct., hvilket peger i retning af en rød åbning på det danske marked.

Jyske Bank gør status for årets første tre måneder inden åbningen, og investorerne vil blandt have fokus på udviklingen i boliglån, hvor banken har gjort en ihærdig indsats for at kapre kunder fra Nykredit/Totalkredit, der til kundernes utilfredshed har hævet bidragssatserne tidligere på året.

For A.P. Møller-Mærsk har der i nattens løb være regnskaber fra tre japanske konkurrenter til rederiet Maersk Line.

Der var ifølge Bloomberg News tale om en lidt svag omgang, hvor særligt forventningerne til det kommende år skuffede aktieanalytikerne.

Desuden er der lidt fokus på aktien, fordi finanshuset Jefferies har hævet kursmålet med 850 kr. til 11.350 kr. Mærsk-aktien lukkede onsdag i 9375 kr. efter en stigning på 1 pct.

I en anden sektor kan der komme medvind til Vestas, da vindmølleproducenten ifølge Bloomberg er kommet på favoritlisten hos finanshuset Macquarie. Vestas-aktien lukkede onsdag i 439,10 kr. efter en stigning på 0,7 pct.

STORM AF REGNSKABER

Onsdag aften har der været regnskab fra protesevirksomheden Össur, der trods en organisk vækst på 3 pct. i årets første tre måneder måtte se overskuddet dale en anelse, da den islandske virksomhed har skruet op for investeringerne i markedsføring og forskning og desuden er ramt af en stærk dollar.

Selskabets driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt med 2 mio. dollar til 19 mio. dollar. Össur fastholder forventningerne til hele 2016.

Blandt selskaberne uden for C20 kommer der en lang række regnskaber i løbet af torsdagen.

Det gælder it-virksomheden Columbus, plastvirksomheden SP Group, investeringsselskabet Speas, biotekvirksomheden Onxeo, den grafiske virksomhed Glunz & Jensen, mens der fra den finansielle sektor kommer tal fra Lån & Spar, Banknordik, Nordfyns Bank og Skjern Bank.

Desuden kan der komme presse på aktien i vagt- og sikringskoncernen G4S, hvor der fragår et udbytte svarende til 5,82 pence.

Den samme historie gælder bryggeriet Royal Unibrew, der smider et udbytte på 7,20 kr. Bryggeriet kom onsdag eftermiddag med regnskab for første kvartal, der viste en mindre vækst i både omsætning og indtjening. Aktien lukkede i 295,40 kr. efter et hop på 0,1 pct.