Aktier: Jyske Bank, Nets og Genmab trækker C20 ned

Det danske C20 Cap-indeks kan ikke helt følge med stigningerne i Europa onsdag morgen, og det er blandt andet Jyske Bank, Nets og Genmab, der er med til at trække ned i den tidlige handel.

Foto: Henning Bagger. Herhjemme er Jyske Bank kommet dårligt ud af starthullerne med et fald på 2,2 pct. til 364,70 kr.
Læs mere
Fold sammen

Efter knap 20 minutter ligger det toneangivende danske indeks 0,3 pct. lavere i 1077,60 - imens er der eksempelvis fremgang på 0,5 pct. i det tyske DAX-indeks og lignende løft i Frankrig og London.

Generelt er der ventet en relativt afdæmpet onsdag på børserne, hvor eneste større nøgletal er den tyske IFO-opgørelse. Men de fleste øjne er rettet mod onsdag aftens referat af seneste rentemøde i USA's centralbank, Federal Reserve, som muligvis kan give fingerpeg om retningen for den amerikanske rente.

JYSKE FALDER EFTER REGNSKAB

Herhjemme er Jyske Bank kommet dårligt ud af starthullerne med et fald på 2,2 pct. til 364,70 kr. Banken leverede regnskab tirsdag og sluttede næsten uændret, da et ellers sæt pæne tal kun lige kunne tilfredsstille investorerne, der havde skruet godt op for forventningerne. Siden har ABG Sundal Collier sænket både kursmål og anbefaling for Jyske Bank, og det lader til at have en effekt onsdag.

Nets er også med i bunden qua et dyk på 1,3 pct. til 123 kr. Konkurrenten, Danske Banks betalingsløsning Mobilepay, sænker priserne markant over for butikkerne og starter derved en priskrig på betalingsmarkedet. Danske Bank-aktien falder 0,6 pct. til 241,10 kr.

Onsdagens højdepunkt i den danske kalender er årsregnskab fra bioteksuccesen Genmab, som dog først ventes, efter at markedet er lukket klokken 17. Men fra morgenstunden er der kommet salgstal på Darzalex, der er godkendt til behandling af knoglemarvskræft - de viser en stigning i salget på 10,5 pct. i januar sammenlignet med december.

»Det er en rigtig god start på året for Darzalex, og det overgår faktisk mine forventninger en anelse. Det højere salg afspejler formentlig, at Darzalex nu er blevet godkendt som andenlinjebehandling i USA og dermed har en bredere patientgruppe,« siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, oven på tallene.

Genmab-aktien starter dog dagen med at falde 0,4 pct. til 1416 kr.

I toppen af C20 Cap er Pandora godt kørende med et løft på 0,5 pct. til 836,50 kr. Smykkeselskabet vil gøre det lettere for de amerikanske aktionærer at handle aktien og åbner - i lighed med andre større danske selskaber - et ADR-program, som vil blive bestyret af JPMorgan over de næste fem år.

A.P. Møller-Mærsk og Dong Energy ligger angiveligt i forhandlinger om en fusion af de to selskabers olieaktiviteter. Det skriver Børsen med henvisning til anonyme kilder. Et perfekt match, men også som en vanskelig opgave, vurderer KPMG-rådgiver. Mærsk B-aktien starter onsdagen 0,3 pct. lavere i 11.900 kr., mens Dong stiger 0,2 pct. til 253 kr.

Uden for C20 har Rockwool, der er regnskabsaktuel fredag, fået løftet kursmålet af ABG Sundal Collier med godt en sjettedel til 1400 kr. Anbefalingen er fortsat "køb". B-aktien stiger 0,5 pct. til 1260 kr. i den tidlige handel.

Ud over Genmab ventes der onsdag regnskaber fra Aarhus Elite og Kreditbanken. Begge aktier stiger godt 0,5 pct. i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS