Aktier: Jyske Bank fører an i C20 fra børsstart

De danske aktier er tirsdag åbnet positivt med en stigning i C20 Cap-indekset på 0,2 pct. til 1033,59. Især Jyske Bank trækker indekset op efter et flot regnskab.

Læs mere
Fold sammen

Herhjemme er ugen mest af alt præget af, at regnskabssæson er i fuld gang. Jyske Bank, ALK-Abelló og Auriga Industries kom med deres regnskaber kort før børsens åbning, ligesom Royal Unibrew kom med sit mandag aften, og senere tidsdag kommer der regnskaber fra Hvidbjerg Bank og Simcorp.

Jyske Bank kan glæde sig over fremgang i andet kvartal, hvis der renses for indtægtsførsel af over 2,5 mia. kr. i poster af ekstraordinær karakter i samme kvartal året før. Minimale nedskrivninger og voldsomt bedrede kursreguleringer er med til at give fremgangen, men også øgede nettorenteindtægter skæpper i kassen.

Jyske Bank kom ud af kvartalet i år med et overskud før skat på 1301 mio. kr. Det er femte kvartal, efter at banken fusionerede med BRF. I andet kvartal sidste år var overskuddet 2385 mio. kr. men påvirket af over 2,5 mia. kr. i indtægtsførsel af poster af ekstraordinær karakter. Jyske Bank leverede i kvartalet nettorenteindtægter på 1513 mio. kr. mod 1325 mio. kr. i samme kvartal året før.

- Nettorenteindtægterne understøttes af den fortsatte vækst i boligudlån og sammenlægningen med BRFkredit, men påvirkes negativt af det lave renteniveau, lave genplaceringsrenter, fortsat pres på rentemarginalerne som følge af konkurrencesituationen og et fald i traditionelle bankudlån, skriver banken.

Bankens aktie stiger med 2,7 pct. til 376 kr.

Uden for C20 oplevede bryggerivirksomheden Royal Unibrew en svag tilbagegang i årets andet kvartal, der var præget af dårligt vejr og tilbageholdende finske forbrugere. Set på halvåret kunne Faxe-selskabet dog præsentere et resultatet før finansielle poster (EBIT) i første halvår af 2015 på 425 mio. kr. Det er 64 mio. kr. højere end samme periode sidste år, hvor resultatet endte på 361 mio. kr.

- Vi har i første halvår trods dårligere vejr i Nordeuropa i andet kvartal opnået en fortsat forbedring af resultaterne og en styrkelse af vores cash flow. Vi har haft en tilfredsstillende vækst inden for Maltdrikke og Eksport, og udviklingen i Vesteuropa har været god, særligt er vi tilfredse med at fastholde en fortsat høj markedsandel blandt vores danske forbrugere, skriver selskabets administrerende direktør, Henrik Brandt, i Royal Unibrews regnskab.

Royal Unibrew løftes med 3,5 pct. til 228,6 kr.

ALK-Abelló kom ud af andet kvartal med en underliggende vækst på 4 pct. efter fremgang i den traditionelle forretning for injektionsbaserede allergivacciner i hovedsageligt USA og de nordiske lande. Allergivaccine-selskabets EBIT-resultat faldt til minus 27 mio. kr. fra plus 53 mio. kr. i samme periode sidste år. Nettoresultatet gik imidlertid frem til 54 mio. kr. fra 31 mio. kr. Selskabet venter nu et driftsresultat (EBITDA) på omkring 250-300 mio. kr. opgjort før særlige poster samt royalties og milepæle. Tidligere forudså ALK et resultat på 225-300 mio. kr.

ALK-Abello-aktien stiger med 0,2 pct. til 305,8 kr.

Auriga Industries' leverede i andet kvartal et resultat før skat på 7,5 mio. kr. mod minus 19 mio. kr. i samme periode sidste år.

Salget af Cheminova forløber planmæssigt for Auriga, der i andet kvartal modtog 8,5 mia. kr. kontant ved gennemførelsen af frasalget. Og det kom aktionærerne til gode, da Auriga udbetalte 8,2 mia. kr., eller 323 kr. per aktie, i ekstraordinært udbytte til sine aktionærer.

Auriga-aktien falder med 0,4 pct. til 2,27 kr.

Investorerne kan tirsdag ud over regnskaber fra Hvidbjerg Bank og Simcorp se frem til nøgletal fra USA, dels for påbegyndt bolighandel, hvor økonomer ifølge data indsamlet af Bloomberg forventer en lille fremgang, dels for antallet af byggetilladelser, hvor økonomerne venter et fald. Der vil også komme inflationstal fra Storbritannien, ligesom der kan komme fokus på muligheden for en tillidsafstemning i det græske parlament samt Spaniens og Estlands afstemning om Grækenlands redningspakke.

Ifølge Nordea er dagens nøgletal dog ikke tunge.

- Så mon ikke vi kan se frem til en lidt retningsløs dag ligesom i går, inden vi i morgen får mødereferat fra Fed (den amerikanske centralbank, red.). Her vil det være især være hint om, hvordan Fed ser på den globale økonomi og de fortsatte olieprisfald, der vil tiltrække sig opmærksomheden, skriver Tine Choi, seniorstrateg i Nordea, i en skriftlig kommentar.