Aktier: Jyske Bank dropper efter skuffende regnskab

Læs mere
Fold sammen

Regnskabet fra Jyske Bank, der blev offentliggjort en lille time før fondsbørsens åbning, falder som en sten i den tidlige handel på børsen. Aktien lagde tirsdagen ud med et fald i omegnen af 7 pct. til 295 kr. Til sammenligning steg en aktie i Jyske Bank med 2,8 pct. mandag og landede i 317,10 kr.

Banken med hovedsæde i Silkeborg kom ud af fjerde kvartal 2014 med et underskud før skat på 301 mio. kr., hvilket var dårligere end ventet og primært påvirket af negative kursreguleringer og markant større nedskrivninger. Ændrede regnskabsprincipper for at lette sammenligning efter fusionen med BRF påvirker ikke overskuddet før skat, oplyser banken.

Aktionærerne i banken kan se på et nettounderskud på 221 mio. kr. for kvartalet mod ventet et overskud på 402 mio. kr. og 468 mio. kr. i fjerde kvartal 2013. Og helt som ventet betaler banken ikke udbytte til aktionærerne.

Og det ser da heller ikke ud til, at rekorderne kommer til at stå i kø tirsdag, som det ellers nærmest har været sædvane de seneste dage. Mandag gav C20 Cap-indekset den femte rekordlukning i træk - den 11. i år - da indekset endte i et komfortabelt plus på 1,2 pct. til 919,06. Tirsdag morgen ligger indekset til et mindre fald på 0,5 pct. til 914.5, og kun lidt over en tredjedel af aktierne i indekset ligger i plus efter 20 minutters handel.

Ud over regnskabsaktuelle Jyske Bank kan det i dagens løb være værd at holde et vågent øje med FLSmidth, der steg med 0,5 pct., til 297,10 kr. mandag - aktien ligger til et fald på omkring 0,7 pct. til 295 kr. Flere mineselskaber holder igen med investeringerne, og det har verdens største mineselskab BHP Billiton bekræftet med en meddelelse om, at investeringerne i andet halvår vil blive reduceret med 15 pct.

Smykkeselskabet Pandora lever fortsat højt på et overraskende godt regnskab, der blev offentliggjort for en uge siden. Aktien bliver fortsat forgyldt på børsen, og stiger tirsdag morgen med 0,3 pct. til 596 kr. Mandag steg aktien i selskabet med 3,1 pct. Pandoras samlede gevinst siden årsregnskabet var før børsens åbning lige over 30 pct. Markedsværdien er steget omtrent 17,7 mia. kr. til over 75 mia. kr.

Også Spar Nord er i fokus, efter at banken tirsdag morgen oplyste, at den har indgået aftale om at komme af med de Nordjyske Bank-aktier, som banken vil modtage, såfremt fusionen mellem netop Nordjyske Bank og Nørresundby Bank bliver ført ud i livet. Spar Nord ligger til en stigning på 3,4 pct. til 61,50 kr. tirsdag morgen.

Senere tirsdag bliver temperaturen på de amerikanske forbrugeres humør taget, når der kommer tal på forbrugertilliden for februar. Samtidig vil markedet også holde øje med, hvad den amerikanske centralbankchef Janet Yellen siger, når hun taler til de amerikanske politikere i Senatet.