Aktier: Jyske Bank bliver sendt ned efter regnskab

Nedskrivninger på landbrugskunder belaster Jyske Banks regnskab for første kvartal, og investorerne sender aktien ned på det danske aktiemarked torsdag, hvor stemningen også er negativ generelt.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Jyske Bank-aktien falder efter kort tids handel 1,6 pct. til 277 kr., mens C20 Cap-indekset dykker 0,7 pct. 995,27.

Silkeborg-banken kommer ud af årets første tre måneder med et overskud på 384 mio. kr., hvilket er stort set på niveau med samme periode året før.

Ifølge Nykredit er nedskrivninger på over 200 mio. kr. til landbruget bekymrende, ligesom gebyrindtægterne, der blandt andet kommer fra låneomlægninger og kommission fra aktiehandel, er svagere end forventet.

MÆRSK-KONKURRENTER MED REGNSKAB

I en anden sektor er der fokus på A.P. Møller-Mærsk, hvis containerrederi, Maersk Line, i nattens løb har fået nyt fra de tre japanske konkurrenter Mitsui OSK, K-Line og Nippon Yusen, der ifølge Bloomberg News skuffede med sine forventninger til det nuværende regnskabsår.

Derudover har Handelsbanken sænket anbefalingen af aktien til "reducer" fra "køb". Mærsk-aktien dykker 1,3 pct. til 9260 kr.

I en anden sektor er der opmærksomhed omkring Vestas, da vindmølleproducenten ifølge Bloomberg er kommet på favoritlisten hos finanshuset Macquarie.

Desuden har selskabet oplyst, at Mitsubishi ikke vil udnytte en option på at få majoritet i samarbejdet MHI Vestas. Aktien falder 0,2 pct. til 438,30 kr.

MANGE REGNSKABER UDEN FOR C20

Onsdag aften har der været regnskab fra protesevirksomheden Össur, der trods en organisk vækst på 3 pct. i årets første tre måneder måtte se overskuddet dale en anelse, da den islandske virksomhed har skruet op for investeringerne i markedsføring og forskning og desuden er ramt af en stærk dollar. Össur-aktien stiger dog 0,4 pct. til 25,76 kr.

Fra morgenstunden har der været regnskab fra Skjern Bank, der ligesom Jyske Bank var påvirket negativt af nedskrivninger i landbruget. Aktien ligger uhandlet i 32,30 kr.

Der har også været tal fra færøske Banknordik, hvor driftsresultatet var nogenlunde på linje med de seneste kvartaler. Banknordik-aktien stiger 0,4 pct. til 113,50 kr.

I en anden afdeling falder Royal Unibrew-aktien, da bryggeriet udbetaler et udbytte på 7,20 kr. Bryggeriet kom onsdag eftermiddag med regnskab for første kvartal, der viste en mindre vækst i både omsætning og indtjening.

Aktien falder med 8,10 kr. til 287,30, hvilket svarer til 2,7 pct.

Der fragår også udbytte fra aktien i vagt- og sikringskoncernen G4S svarende til omkring 0,56 kr. Aktien falder 3,1 pct. til 18,50 kr. - et dyk på 0,60 kr.

Senere torsdag vil der være en række regnskaber blandt selskaber uden for C20.

Det gælder it-virksomheden Columbus, plastvirksomheden SP Group, investeringsselskabet Speas, biotekvirksomheden Onxeo, den grafiske virksomhed Glunz & Jensen, Lån & Spar Bank og Nordfyns Bank.