Aktier: Jobtal bidrager til pæn start på Wall Street

De amerikanske aktiebørser har indledt fredagen med beherskede stigninger oven på offentliggørelsen af friske tal fra jobmarkedet i USA.

Arkivfoto.De amerikanske aktiebørser har indledt fredagen med beherskede stigninger oven på offentliggørelsen af friske tal fra jobmarkedet i USA.  Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW KELLY

Efter fem minutters handel er det brede S&P 500-indeks steget 0,4 pct. til 2374,67, Dow Jones-indekset ligger 0,4 pct. højere i 20.929,64, mens Nasdaq-indekset stiger 0,5 pct. til 5867,07.

Tal fra det amerikanske beskæftigelsesministerium viste, at beskæftigelsen uden for landbruget steg med 235.000 personer i februar, og at arbejdsløsheden faldt til 4,7 pct.

Til sammenligning var der blandt økonomerne ventet en jobskabelse på 200.000 personer og en arbejdsløshed på 4,7 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Med den solide jobrapport synes vejen at være banet for, at den amerikanske centralbank kan hæve renten på næste uges pengepolitiske møde. Der var der i forvejen meget store forventninger til, efter at flere ledende centralbankmedlemmer de seneste uger har udtalt sig i den retning.

OLIEPRISEN REVANCHERER SIG

Olieselskaberne kan glæde sig over, at de foregående dages fald i oliepriserne er blevet vendt til en stigning fredag på 0,7 pct. til 49,64 dollar for en tønde af den amerikanske referenceolie. Siden sidste fredag er prisen imidlertid faldet fra 53,33 dollar.

»Investorerne er bekymret for, at aftalen mellem OPEC-landene om at sænke produktionen måske ikke er tilstrækkelig til at hindre et overudbud på markedet«, skriver CNN Money om udviklingen.

Tidligere på ugen viste de amerikanske olielagre sig at være steget til det højeste niveau nogensinde, hvilket medvirkede til faldet i oliepriserne.

Blandt olieselskaberne stiger Chevron og Exxon Mobil henholdsvis 1,1 pct. og 0,9 pct. fra åbningen.