Aktier: Japanske aktier trækker markedet op

Retningen er ikke helt klar på de asiatiske børser fredag morgen, hvor fremgang på det japanske marked som følge af en svag yen dog er med til at løfte den generelle stemning.

 

- Der er så mange begivenheder i den nære fremtid, og folk vil ligesom gerne have dem overstået, før de forpligter sig til noget, siger James Woods, der er strateg ved investeringsselskabet Rivkin Securities til Bloomberg News.

Foran sig har investorerne blandt andet præsidentvalget i USA og et rentemøde i den japanske centralbank. Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang 0,1 pct. med et par timers handel igen på kontinentets børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,5 pct., hvilket Topix-indekset også er.

Den svage yen kommer, i forlængelse af at der er blevet offentliggjort inflationstal, som endnu en gang viste fald, hvilket har været et problem, som Japan og landets centralbank har døjet med i længere tid.

Presset på valutaen kommer dog flere af de eksportorienterede virksomheder til gode. Det gælder blandt andet Nissan, der stiger 2 pct., mens Seiko Epson, kendt for sine printere, har en fremgang på 6,3 pct.

Der er også gode takter hos finanshuset Nomura. Selskabets aktie stiger 4,5 pct., efter at overskuddet i andet kvartal voksede med over 30 pct., hvilket ifølge Bloomberg overraskede analytikerne positivt.

 

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225+0,5 Topix+0,5 Hongkongs Hang Seng-0,4 China Shanghai Composite+0,0 China CSI 300+0,2 Taiwan Taiex-0,1 Sydkoreas Kospi-0,3 Indiens BSE Sensex-0,1 Singapores STI-0,5 Sydney ASX 200+0,2

Indeksværdi klokken 06:40

/ritzau/FINANS