Aktier: Japanske aktier på højeste niveau i 15 år

De japanske aktier ligger i markant positivt territorium onsdag morgen, hvilket sender det toneangivende Nikkei-indeks i Tokyo over 20.000-mærket til det højeste niveau i 15 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

- Den generelle tendens er at skubbe aktierne højere, men investorerne bliver mere selektive, og de spreder investeringerne mere rundt. De har skiftet fra virksomheder med overvurderede indtjeningsforventninger over mod aktier som investorerne hidtil har overset. Det er en af grundene til, at Nikkei er røget over 20.000 i dag, siger investeringsstrateg Tomomi Yamashita fra Shinkin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Det er fra et teknisk synspunkt er det vigtige ved Nikkei, at indekset nu er over halvvejs tilbage i forhold til niveauet i 1989, lige inden den japanske boble sprang og sendte verdens daværende andenstørste økonomi ud i en mere end 20 år lang nedadgående økonomisk spiral, som først nu er ved at vende.

I Kina er der også positive træk, omend ikke i samme størrelsesorden som de senese dage. Markedet er fortsat i eufori over den kinesiske centralbank, People's Bank of Chinas, lempelser af bankernes reservekrav i weekenden. Trækket kan ligestilles med kvantitative lempelser.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,2

Topix 1,0

Hongkongs Hang Seng -0,4

China Shanghai Composite 0,2

China CSI 300 0,4

Taiwan Taiex 0,3

Sydkoreas Kospi 0,6

Indiens BSE Sensex -0,8

Singapores STI -0,1

Sydney ASX 200 -0,7

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk