Aktier: Italienske banker går til tops

De europæiske aktiemarkeder er gået i plus mandag middag, hvor især de italienske banker gør sig positivt bemærket.

Foto: GIUSEPPE CACACE.
Læs mere
Fold sammen

Kilder beretter over for Bloomberg News om drøftelser om oprettelsen af en fond, der skal have mandat til at købe aktier i bankerne og hjælpe med at håndtere nogle af bankernes misligholdte udlån.

Blandt andre direktører fra storbankerne Unicredit og Intesa Sanpaolo er ifølge Bloomberg sat i stævne i Rom mandag for at diskutere planerne med embedsmænd fra finansministeriet samt repræsentanter fra centralbanken, skriver Bloomberg.

Underindekset for bankerne stiger næstmest i Europa Stoxx 600-regi og med de italienske banker som de helt dominerende. Banca Monte dei Paschi di Siena ligger over 9 pct. højere, mens Unicredit og Intesa Sanpaolo stiger med henholdsvis 5,3 pct. og 3 pct.

Europa Stoxx 600-indekset ligger ved 12.30-tiden til en stigning på 0,5 pct.

Regnskabssæsonen skydes mandag i gang i USA med regnskabet fra aluminiumsproducenten Alcoa. I Europa kommer der også regnskaber fra blandt andet supermarkedskæden Tesco og servicekoncernen Sodexo i denne uge. Forventningerne til regnskabssæsonen under et er dæmpet lidt i den senere tid, og analytikerne venter ifølge Bloomberg nu, at indtjeningen i Stoxx 600-virksomhederne vil skrumpe i 2016.

- Markedets næste store fokus er regnskabssæsonen, og selv om der ikke er grund til entusiasme om udsigterne, så vil de (aktierne, red.) heller ikke falde ned i en kløft, siger aktiestrateg i Bankhaus Lampe Ralf Zimmerman til Bloomberg News med henvisning til, at analytikerne allerede har sænket forventningerne til regnskaberne.

Blandt teleaktierne stiger norske Telenor med 4,8 pct., efter at indiske medier har skrevet, at koncernen muligvis vil sælge sine indiske aktiviteter.

Telenors kommunikationsdirektør siger til nyhedsbureauet TDN Finans, at selskabet ikke har ændret vurdering i forhold til meldingerne ved årsregnskabet, hvor det blev meldt ud, at det ville overveje alternativerne, hvis ikke indtjeningen kan retfærdiggøres.

/ritzau/FINANS