Aktier: Italienske banker er godt kørende i grønt marked

De europæiske markeder er torsdag præget af god stemning, og stort set samtlige brancher i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger med stigninger. Eneste undtagelse er telekommunikation med et lille fald.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Særligt aktier inden for rejsebranchen, teknologi og finansielle tjenester går frem. Samlet stiger Stoxx 600 med 0,6 pct.

Også italienske banker er godt med i middagshandlen, løftet af fornyet håb om en redningsaktion for den skrantende bank Veneto. Italiens økonomiminister siger, at regeringen er "tæt" på en løsning efter samtaler med EU.

- Det er meget tydeligt, at myndighederne ikke er så villige til at lade institutioner falde. Der bliver altid lavet en aftale i sidste minut for dem, siger investeringschef Jonathan Roy fra Charles Hanover Investments til Reuters.

Unione di Banche Italiane stiger med 5,5 pct. og er blandt de mest stigende i Stoxx 600, mens BPER følger efter med en stigning på 2,5 pct.

Blandt enkeltaktierne tilfalder den største stigning det ellers plagede britiske selskab Capita, der arbejder med outsourcing. Aktien stiger med 12,5 pct., efter at selskabet ifølge Reuters har gentaget sine forventningen og har ytret håb om at forbedre profitabiliteten.

Ligeledes britiske Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker - heriblandt Legoland-parkerne, falder omkring 2,6 pct. efter at være kommet med forsigtige forventninger. Terrorangrebene i Manchester og London er gået ud over efterspørgslen i Storbritannien, hedder det.

Britiske FTSE 100 stiger 0,1 pct., franske CAC 40 ligger 0,5 pct. højere, og i Tyskland stiger DAX-indekset 0,6 pct.