Aktier: Italienere stjal overskrifterne på dag med højt humør

Det var et par italienske selskaber, som tirsdag løb med de største stigninger i Europa, der var generelt var præget af god stemning.

Læs mere
Fold sammen

Samlet steg det brede Stoxx 600-indeks med 1,1 pct. til indeks 357,71.

De toneangivende børser i Frankfurt, London og Paris løftedes samtidig med mellem 0,9 og 1,3 pct.

Ikke mindst aktien i den italienske storbank Unicredit havde luft under vingerne, efter at banken har annonceret planer for, hvordan den vil rejse næsten 97 mia. kr. via salg af aktier med fortegningsret for de eksisterende aktionærer. Målsætningen for Unicredit er, at kernekapitalen bringes over 12,5 pct. i 2019.

Unicredit oplyser imidlertid også, at det venter, at engangsposter, herunder tab og hensættelser på udlån, vil belaste resultatet i fjerde kvartal med 12,2 mia. euro.

- Det er en hård pille at sluge, men Unicredits plan om at rejse milliarder af euro og at starte en omstrukturering vil få banken i meget bedre forfatning, siger Koen De Leus, der er cheføkonom i BNP Paribas Fortis, til Reuters.

Unicredit-aktien steg med 14,7 pct.

Medgang var der også til den italienske tv-station Mediaset, efter at den franske mediegruppe Vivendi, der ejer 3 pct. af den italienske tv-station, har meddelt, at den har planer om at øge ejerandelen til 20 pct. Det har sat yderligere gang i spekulationer om en overtagelse.

Tv-aktien buldrede 32,7 pct. frem og var dermed Stoxx 600's mest stigende.