Aktier: It-sektoren fortsatte mod himlen

It-aktierne fortsatte deres himmelflugt og sendte Nasdaq-indekset mod nye højder tirsdag, mens det brede marked lukkede med små fald efter blandede økonomiske data.

S&P 500-indekset sluttede i 2400,67 efter et fald på under 0,1 pct. Det tunge Dow Jones-indeks veg marginalt og lukkede i 20.979,75, mens Nasdaq-indekset igen var dagens positive indslag med en stigning på godt 0,3 pct. til rekorden 6169,87.

Onsdag morgen tager de tiltagende politiske problemer i Washington fokus efter anklager om præsident Trumps eventuelle indiskretioner over for den russiske udenrigsminister under hans besøg i Det Hvide Hus i sidste uge samt forsøg på at intervenere en FBI-undersøgelse ved fyringen af bureauets chef.

»Det ser ud, som om hver eneste dag progressivt trodser enhver beskrivelse af et normalt lederskab. Og i sidste ende omsættes den slags politisk volatilitet til økonomisk volatilitet,« pointerer handelschef Boris Schlossberg fra BK Asset Management i New York til Reuters.

De amerikanske futures falder 0,6 pct. onsdag morgen.

Tirsdagens tal for industriproduktionen viste den største stigning i mere end tre år i april, hvilket indikerer, at den økonomiske vækst tog til tidligt i andet kvartal på trods af et overraskende fald i boligbyggeriet.

Men investorerne er forsigtige på grund af mulige forsinkelser for regeringens dagsorden for en skattereform.

»Det er mange politiske data, men ikke ret mange økonomiske tal til at ændre på landskabet,« siger porteføljeforvalter Paul Nolte fra Kingsview Asset Management i Chicago til Reuters.

Den amerikanske industriproduktion steg 1,0 pct. i april, hvilket skal ses i forhold til de 0,4 pct., som var sat i udsigt af økonomerne.

Det påbegyndte boligbyggeri faldt til 1.172.000 enheder mod de ventede 1.260.000 enheder, mens antallet af byggetilladelser faldt til 1.229.000 enheder mod 1.270.000 ventede tilladelser.

STOR OVERVÆGT AF NEGATIVE SEKTORER

Der var kursfald i 9 af de 11 undersektorer i S&P 500-indekset tirsdag.

I bund lå de ellers ganske defensive sektorer - forsyning, televirksomheder og ejendomsselskaber - der faldt henholdsvis 0,8 pct., 0,6 pct. og 0,5 pct.

Også olieselskaberne havde en skidt dag efter langt højere olielagre end ventet i brancheopgørelsen fra American Petroleum Institute. Energibranchen dykkede 0,4 pct.

I den positive ende blev it-branchen tirsdagens topscorer. Et ikke ubetydeligt boost fra en 2 pct. stigning i Microsoft var med til at trække hele sektoren 0,5 pct. op.

Stigningen var begrundet i Soros Fund Managements afsløring af, at fonden har mere end tredoblet sin ejerandel i Microsoft, der i forvejen havde investorernes fokus på grund af det globale hackerangreb i weekenden.

»En masse teknologivirksomheder er drevet af bekymringer om cybersikkerhed, da investorerne tror, at flere virksomheder bliver nødt til at opgradere deres computersystemer,« vurderer investeringsstrateg Kate Warne fra Edward Jones i St. Louis over for Reuters.