Aktier: It-branchen får stryg efter amerikansk udsalg

De europæiske it-aktier er under hårdt pres mandag, og det følger i slipstrømmen på fredagens udvikling i USA, hvor investorerne havde travlt med at sælge aktier som Apple, Netflix, Ebay og Google.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks dykker mandag 1 pct., mens undergruppen af teknologi- og it-aktier falder 3,6 pct.

Fredagens kursfald i USA kom, i forlængelse af at investeringsbanken Goldman Sachs var på banen med en analyse om, at it-aktierne har overpræsteret på aktiemarkedet i 2017, hvor sektoren har i storform.

I Europa går salgstendensen hårdest ud over østrigske AMG, der leverer en lang række forskellige teknologier til brug i blandt andet forbrugerelektronik.

Der er også pres på den tyske softwaregigant SAP, hvis aktie følger tendensen med et kursfald på 3,6 pct. Logitech, som blandt andet producerer tastaturer og mus, dykker 4,5 pct.

Mandagens største kursfald er dog ikke i it-sektoren.

Selskabet Svenska Cellulosa, der blandt andet fremstiller hygiejneprodukter, dykker hele 80 pct. Det har dog sin naturlige forklaring, da selskabet er blevet splittet i to, og de fleste værdier er i det nye selskab Essity.

I den anden ende af skalaen har bilbranchen fået en god start på ugen. Det gælder den franske bilproducent Renault, som stiger omkring 2 pct.

Den amerikanske storbank Citigroup er på banen med en analyse, hvor banken fremhæver Renault som en af de mest attraktive bilaktier - blandt andet som følge af stigende salg i Europa på trods af hård konkurrence.