Aktier: It-aktierne fortsætter frem - Nasdaq lægger an til rekord

Læs mere
Fold sammen

To af de tre ledende aktieindeks i New York vender snuden ned på ugens første dag. S&P 500 og Dow Jones falder fra handelsstart - men Nasdaq har endnu en rekord i støbeskeen, hvis indeksstigningen holder dagen ud.

Mandag er der ikke meget nyt på selskabsfronten, i forhold til den regnskabssæson der er i fuld gang lige i øjeblikket. Men tirsdag serverer Kellogg dog regnskab sammen med Mastercard - og de kommende dage er blandt andet General Mills, Facebook, Starbucks og Apple klar med friske tal.

Fredag steg det teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks 2,2 pct. til rekord. Dow Jones-indekset over 30 af de største og mest velkendte aktier steg 0,1 pct., og det toneangivende S&P 500-indeks steg 0,8 pct. og satte ligeledes rekord.

Det er blandt andet Apple, der kan bane vejen for endnu en Nasdaq-rekord mandag. Koncernen fortsætter de positive takter, som koncernen gik på weekend med. I fredags steg aktien med 3,6 pct., og mandag stiger aktien med 0,7 pct.

I den modsatte retningen går udviklingen hos pharmaselskabet Merck & Co, der falder med 3,7 pct. Ifølge Sydbank har selskabet udsat en ansøgning for lungekræftmidlet Keytruda hos myndighederne i Europa og vil afvente yderligere data.

- Keytruda hører til Mercks vigtigste produkter i deres portefølje. Morgan Stanley er efterfølgende ude at nedjustere aktien til ligevægt fra overvægt. Og flere andre huse er ude at sænke deres kursmål på aktien, skriver Sydbank i en kommentar.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon steg med 13,2 pct. fredag efter et mere end godkendt regnskab, hvor både top- og bundlinjen var mere positive end ventet.

Mandag er begejstringen dog gået i sig selv igen, og aktien falder med 0,2 pct.

Googles moderselskab, Alphabet, gik frem med 4,3 pct., efter at selskabet fremlagde et regnskab sent torsdag aften, der var et stykke bedre end forventet af analytikerne. Også den begejstring er blevet tøjlet i løbet af weekenden, og aktien falder med 0,1 pct.

/ritzau/FINANS