Aktier: ISS, WDH og GN i fokus i ventet svagt stigende marked

Onsdag ventes de danske aktier at åbne mere afdæmpet omkring et uændret niveau efter tirsdagens mere forårskåde udvikling på det danske aktiemarked, hvor eliteindekset C20 Cap steg lige over 1 pct. til 1081,60 - omkring 1 point fra all-time-high. Der kan ventes fokus på ISS og høreapparatselskaberne, GN og WDH.

Arkivfoto. Inspirationen til den generelle tendens findes i en marginal stigning i det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 efter dansk børslukketid tirsdag og generelt stigende asiatiske markeder og ventes på trods af et lille fald i amerikanske aktiefutures. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGIO BARRENECHEA

Inspirationen til den generelle tendens findes i en marginal stigning i det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 efter dansk børslukketid tirsdag og generelt stigende asiatiske markeder og ventes på trods af et lille fald i amerikanske aktiefutures.

ISS oplyste efter børslukketid onsdag om købet af det amerikanske cateringserviceselskab Guckenheimer, der har en omsætning på 2,3 mia. kr. Prisen på gældfri basis er 1,5 mia. kr.

»Med potentiale for kontraktudvidelser med de største Guckenheimer-kunder, nuværende ISS-kunder og omkostningsreduktioner, ser vi god mulighed for, at ISS vil være i stand til realisere de annoncerede synergieffekter. Dermed skaber opkøbsprisen efter vores vurdering gode forudsætninger for, at opkøbet er værdiskabende for investorerne,« vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

ISS steg tirsdag 1,0 pct. til 265 kr.

MESSE MED HØREAPPARATER

I USA begynder den årlige høreapparatmesse, AAA, og det kan give fokus på de danske børsnoterede høreapparatselskaber, GN og WDH. Der ventes produktnyheder fra de to danske høreapparatselskaber og deres konkurrenter: Sonova, Widex og Starkey.

GN lukkede tirsdag i 161,90 kr. - 0,6 pct. højere end mandag, mens WDH steg 1,2 pct. til 146,90 kr.

Novozymes vil før åbningen af det amerikanske børsmarked få nyt fra Monsanto, der samarbejder med Novozymes om bioprodukter til landbruget. Monsanto levere regnskab for andet kvartal af sit skæve regnskabsår.

Novozymes steg tirsdag 1,1 pct. til 274,70 kr.

Pandora har ifølge Finans fået en politianmeldelse fra Jesper "Kasi" Nielsen. Han anklager smykkegiganten for bedrageri og mandatsvig. Aktien var tirsdag bundskraber i C20 med et fald på 4,1 pct. til 730 kr.

OLIEN GÅR OP

A. P Møller-Mærsk, der var i positivt terræn tirsdag, kan fortsætte der hjulpet af stigende oliepriser, der bragte energiaktierne op i tirsdagens amerikanske aktiehandel. Mærsk B lukkede tirsdag 0,7 pct. højere i 11.540 kr.

Det to børsnoterede ejere af det unoterede entreprenørselskab MT Højgaard, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, ser ud til at forblive de eneste børsnoterede selskaber i den treenighed. Der er lange udsigter til bilæggelse af striden mellem de to holdingselskaber om børsnotering af deres fællesejede entreprenørselskab MT Højgaard. Det skriver dagbladet Børsen.

Højgaard Holding steg 2,9 pct. tirsdag til 249,50 kr., mens Monberg & Thorsen lukkede uændret i 283 kr.

Der fragår onsdag fragår udbytte i følgende aktier: Brødrene Hartmann (9,50 kr.) og Københavns Lufthavne (88,42 kr.).