Aktier: ISS stryger til vejrs i C20 Cap efter regnskab

Det er servicegiganten ISS, der tager overskrifterne fra morgenstunden onsdag, hvor selskabet bliver sendt til vejrs i det danske eliteindeks, C20 Cap, der samlet set falder 0,2 pct. til 1025,10.

Læs mere
Fold sammen

ISS omsatte i tredje kvartal for 19.688 mio. kr. og kunne notere et overskud på 616 mio. kr. efter skat. Der var ventet en omsætning på 19.789 mio. kr. i kvartalet og et overskud til aktionærerne på 636 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. De tilsvarende tal for tredje kvartal sidste år var en omsætning på 18.410 mio. kr. og et overskud på 545 mio. kr.

På trods af, at både top- og bundlinje endte en smule lavere end ventet, oppræciserer ISS forventningerne til den organiske omsætningsvækst i 2015 til 4,0-4,5 pct. mod tidligere 3,5-4,5 pct.

- ISS leverer endnu et kvartal med stærk organisk vækst og understøtter dermed stærkt momentum i forhold til konkurrenterne, skriver Alm. Brand Markets i en analyse.

Investorerne ser da også ud til at være tilfredse, da serviceaktien efter et kvarters handel stiger 1,1 pct. til 247,80 kr. og derved indtager førstepladsen i eliteindekset.

Tirsdag var Genmab højdespringeren i C20 Cap med en kursstigning på hele 11,2 pct til 827,50 kr. udløst af en blåstempling fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, af Daratumumab til behandling af knoglemarvskræft. Igen onsdag har aktien medvind og stiger 0,3 pct. til 831 kr.

Efter børsluk meddelte Genmab desuden i en fondsbørsmeddelelse, at topchef Jan van de Winkel har solgt 50.000 aktier i biotekselskabet til en samlet kursværdi af 41,6 mio. kr.

Novo Nordisk var tirsdag også med i toppen af det danske eliteindeks, men udviklingen er knap så positiv onsdag, hvor aktien efter 15 minutters handel falder 0,5 pct. til 377,50 kr. og derved indtager sidstepladsen i eliteindekset. Onsdag får selskabet ellers en smule medvind fra finanshuset Jefferies, der hæver kursmålet med en tier til 350 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "hold".

Også Rockwool-aktien får onsdag løftet sit kursmål. For isoleringsvirksomheden er det Nordea, der løfter kursmålet til 1125 kr. fra tidligere 990 kr., mens anbefalingen "hold" fastholdes. Det fremgår af data fra Bloomberg.

Rockwool-aktien falder 0,5 pct. til 1071 kr.

Udover ISS er også Vestjysk Bank kommet med regnskab før børsåbning. Faldende indtægter på toplinjen, negative kursreguleringer, stigende udgifter og fortsat høje nedskrivninger på udlån gjorde, at Vestjysk Bank i tredje kvartal igen havde underskud på bundlinjen, efter at der ellers var plus i begge de foregående kvartaler.

Vestjysk Bank-aktien stiger alligevel 3,4 pct. til 9,10 kr.

En af dagens øvrige begivenheder vil være referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, pengepolitiske komité, FOMC. Men ifølge Tina Choi, seniorstrateg i Nordea, vil referatet have begrænset effekt i markedet.

- Den vigtigste begivenhed er mødereferatet fra Fed, som dog må siges at have mistet lidt af sin glans, fordi mødet blev afholdt, før den stærke oktober-jobrapport blev offentliggjort. Jobrapporten fejede en stor portion af tvivl om Feds kurs mod en renteforhøjelse bort, og derfor forventer vi, at mødereferatet vil have begrænset effekt, skriver Tina Choi i en morgenkommentar.

Resten af dagen står på kvartalsregnskaber fra Nordicom, Jeudan, Victoria Properties og H+H, mens Zealand Pharma afholder kapitalmarkedsdag.