Aktier: ISS straffes prompte af investorerne

Investorerne bryder sig ikke om regnskabet for 2014 fra ISS. I hvert fald falder aktien torsdag morgen på børsen med 2,5 pct. til 207,30 kr.

Læs mere
Fold sammen

På bundlinjen leverede ISS et overskud på godt 1 mia. kr., mens analytikere adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans her havde ventet et overskud på godt 1,4 mia. kr.

Regnskabet kom på etårsdagen for selskabets entre på fondsbørsen. Og et udbytte på 4,90 kr. per aktie er ikke nok til at gøre investorerne tilfredse.

Samlet er investorerne stadig indstillet på risiko, og i den tidlige handel ligger det tyske DAX-indeks i et lille forsigtigt plus på 0,1 pct. i forhold til onsdag. C20 Cap stiger med 0,3 pct. til 953,2.

- Vi kan se, at risikovilligheden fortsat er der. Jeg tror, den positive stemning i Europa stiger. Og så er den svage euro stadig lidt et tema. Så alt i alt mener jeg, at vi skal lidt op torsdag, siger senior aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

I toppen af C20 Cap ligger A.P. Møller-Mærsk og FLSmidth i den første handel på børsen torsdag morgen og kæmper om at få den største stigning. FLS ser dog umiddelbart ud til at vinde, da aktien tager et hop og stiger med 1,3 pct. til 316,20 kr., mens A.P. Møller-Mærsk stiger 0,7 pct. til 15.390 kr.

Carlsberg er blevet en del af finanshuset Morgan Stanleys univers, der har optaget dækningen af bryggeriet med anbefalingen "undervægt" og et kursmål på 500 kr. Og torsdag morgen ligger aktien til en stigning på 0,2 pct. til 581 kr.

De fleste aktier i C20 Cap ligger til stigninger først på torsdagen. Ud skiller sig dog regnskabsaktuelle ISS og Genmab. Begge aktier er i rødt efter 20 minutters handel - og Genmab falder med 0,6 pct. til 545 kr.

Udenfor det toneangivende indeks er der fokus på Bang & Olufsen, der ifølge Jyllands-Posten er mislykkedes med at gennemføre en plan om at indtage det kinesiske marked. Ifølge avisen har samarbejdet med det børsnoterede selskab Sparkle Roll langt fra kastet så mange butikker af sig, som man ventede i 2012. Sparkle Rolls regnskab viser en omsætning fra salget af B&O-produkter på bare 10 mio. kr. fra marts til september 2014.

B&O-aktien falder med 1,7 pct. til 45,20 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk