Aktier: ISS-regnskab i fokus i faldende marked

Den danske servicevirksomhed ISS kan meget vel stjæle billedet, når Københavns Fondsbørs ringer ind til handel onsdag morgen.

Tirsdag lukkede det danske eliteindeks, C20 Cap, med en stigning på 1,9 pct. i 1026,90, men onsdag er udsigterne knap så positive, vurderer Michael Borre, chefaktiespecialist i Nordea.

- Efter dansk lukketid tirsdag faldt de amerikanske aktier en smule tilbage, og derfor forventer jeg, at det danske aktiemarked åbner med en lille pil nedad fra morgenstunden. Men der vil kun være tale om små fald, siger Michael Borre til Ritzau Finans.

Den tyske DAX-future ligger til et fald i størrelsesordenen 0,5 pct.

Før børsåbning kom ISS med regnskab for tredje kvartal, der skuffede en anelse på både top- og bundlinje, men også medførte en oppræcisering af forventningerne til hele 2015.

Selskabet omsatte i tredje kvartal for 19.688 mio. kr. og kunne notere et overskud på 616 mio. kr. efter skat. Der var ventet en omsætning på 19.789 mio. kr. i kvartalet og et overskud til aktionærerne på 636 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. De tilsvarende tal for tredje kvartal sidste år var en omsætning på 18.410 mio. kr. og et overskud på 545 mio. kr.

ISS' forventninger til organisk omsætningsvækst i 2015 oppræciseres til 4,0-4,5 pct. mod tidligere 3,5-4,5 pct.

ISS-aktien steg tirsdag 0,7 pct. til 245,2 kr.

- Vi er positive omkring ISS i det defensive segment. Vi tror, at selskabet er ved at udvikle sig til en rigtig udbytteaktie, som leverer planmæssig vækst i overensstemmelse med planen om at få flere helt store kontrakter og levere hele paletten af serviceløsninger, sagde Michael Borre forud for regnskabsoffentliggørelsen.

Tirsdag var Genmab dagens højdespringer med en kursstigning på hele 11,2 pct til 827,50 kr. udløst af en blåstempling fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, af Daratumumab til behandling af knoglemarvskræft. Efter børsluk meddelte selskabet desuden i en fondsbørsmeddelelse, at topchef Jan van de Winkel har solgt 50.000 aktier i biotekselskabet til en samlet kursværdi af 41,6 mio. kr.

Novo Nordisk blandede sig tirsdag i toppen af C20 Cap og sluttede dagen af med en kursstigning på 3,1 pct. til 379,50 kr. Onsdag får selskabet medvind fra finanshuset Jefferies, der hæver kursmålet med en tier til 350 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "hold".

En af dagens øvrige store begivenheder vil være offentliggørelsen af referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, pengepolitiske komité, FOMC. Men ifølge Tina Choi, seniorstrateg i Nordea, vil referatet have begrænset effekt i markedet.

- Den vigtigste begivenhed er mødereferatet fra Fed, som dog må siges at have mistet lidt af sin glans, fordi mødet blev afholdt, før den stærke oktober-jobrapport blev offentliggjort. Jobrapporten fejede en stor portion af tvivl om Feds kurs mod en renteforhøjelse bort, og derfor forventer vi, at mødereferatet vil have begrænset effekt, skriver Tina Choi i en morgenkommentar.

Resten af dagen står på kvartalsregnskaber fra Vestjysk Bank, Nordicom, Jeudan, Victoria Properties og H+H, mens Zealand Pharma afholder kapitalmarkedsdag.

/ritzau/FINANS

 

Jonas Mathiesen Bang +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk