Aktier: ISS og Nets i bunden af ellers neutralt marked

Der hersker en afventede stemning på det danske aktiemarked fredag middag, hvor Mærsk har lagt sig i toppen af eliteindekset.

Arkivfoto: New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Generelt er der rimelig neutralt på indeksniveau, hvor der til gengæld er nogle bevægelser under overfladen i C20-indekset, der stiger 0,1 pct. til indeks 1039,73.

- Det er Nets og ISS, der falder mest i øjnene, forklarer Martin Munk, der er senior aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

De to aktier har lagt sig i bunden af indekset, og Martin Munk begrunder faldene med, at begge aktier har fået sænket deres anbefalinger.

Analytikerne hos Danske Bank har sænket anbefalingen af aktien i Nets til "sælg" fra tidligere "hold", og kursmålet bliver samtidig barberet til 110 kr. fra 130 kr.

- Fra senere i 2017 ser vi et nedadrettet pres på selskabets indtjening, begrunder Danske Bank i et notat og tilføjer, at banken har sænket sine estimater for Nets' indtjening i både 2017 og 2018

Nets er desuden i mediernes søgelys fredag. Selskabet har inkluderet sin pressechef i det aktieprogram, der gav et kæmpe afkast ved børsnoteringen sidste år, og han kan tjene op mod 35 mio. kr. Det er højst usædvanligt, fortæller to eksperter til Berlingske Business.

Nets-aktien dykker med 4,1 pct. fredag til 118 kr.

Også aktien i ISS har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb", mens kursmålet reduceres til 265 kr. fra 275 kr., efter at Deutsche Bank ikke ser helt så optimistisk på aktien længere.

ISS-aktien falder med 1,6 pct. til 241 kr.

GENMAB OG MÆRSK FORTSÆTTER POSITIV TENDENS

I topregionen af det danske C20 Cap-indeks ligger blandet andet Mærsk og Genmab.

- Mærsk-aktien rider lidt videre på den bølge, der har været siden kapitalmarkedsdagen, hvor der har været et pænt forløb. Det trigger nogle bedre udsigter for 2017. Olieprisen er kommet op, og dollarprisen er steget. Og der har været nogle akkvisitioner i sektoren, hvor Mærsk selv har købt Hamburg Süd. Så der har været flere gode ting fremme på Mærsk, som har givet det forløb, vi har set på det seneste.

Mærsk A-aktien stiger 1,3 pct. til 11.410 kr., mens B-aktien stiger 0,8 pct. til 12.020 kr.

I forhold til aktien i Genmab, der stiger 0,6 pct. til 1299 kr., uddyber Martin Munk, at torsdagens nyt om et kommende klinisk forsøg om Darzalex, der nu testes mod en bred vifte af kræftformer, stadig er med til at drive aktien.

Der er også nyt fra Vestas, der er blevet valgt som leverandør af møller med en samlet kapacitet på 200 megawatt til vindmølleprojektet Flat Top i Texas, USA.

Kunden, Alterra Power har bestilt 100 møller af typen V110-2,0 MW, oplyser selskabet i en pressemeddelelse og tilføjer, at der ligeledes er indgået en tiårig service- og vedligeholdelsesaftale

Vestas' aktie falder knap 1 pct. til 461,40 kr.

MARKEDET AFVENTER JOBRAPPORT

Ellers er det overordnet set et marked, der ifølge Martin Munk, venter på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport i eftermiddag, som er ugens højdepunkt.

- Jeg tror ikke, at rapporten kommer til at flytte markedet ret meget, da det er som om, at fokus er andre steder i øjeblikket. Men det er klart, at hvis der kommer en rapport, der afviger markant fra det forventede, så kan det selvfølgelig godt udløse en bevægelse.

Der ventes ifølge estimater fra Bloomberg, at der er blevet skabt 175.000 job uden for landbruget i december mod 178.000 måneden før. Arbejdsløsheden ventes at stige til 4,7 pct. fra 4,6 pct.

/ritzau/FINANS