Aktier: ISS-konkurrent tog teten i opstemt marked

Der var stigninger på stort set alle de europæiske børser i torsdagens handel, hvor særligt den franske ISS-konkurrent Sodexo havde en god dag.

Læs mere
Fold sammen

Sodexo, der ligesom ISS leverer såkaldte facility management services som rengøring, kantinedrift og vedligehold af bygninger, løftede sløret for en sparerunde, hvor der skal siges farvel til 1200-1500 medarbejdere.

Samtidig kom selskabet ud af regnskabsåret 2014/2015 med et overskud på 700 mio. euro på bundlinjen. Det var omkring 100 mio. højere, end aktieanalytikerne ifølge Bloomberg News havde forventet.

Investorerne tog pænt imod planerne og regnskabet. Aktien steg omkring 10 pct., hvilket gav en plads i toppen af det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som samlet steg cirka 0,5 pct.

Den generelle fremgang på markedet var drevet af ordlyden i onsdagens referat fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Investorerne synes nu at tro, at der er udsigt til fortsat lave renter i lang tid, selv om centralbanken formentlig snart vil hæve renten for første gang siden 2006.

Ser man væk fra de store linjer, var der også fremgang til det britiske postselskab Royal Mail, der har sat farten op for sin proces med at skære udgifterne ned.

Royal Mail har samtidig haft succes med at begrænse tilbagegangen i indtjeningen. Det justerede driftsresultat endte på 342 mio. pund i det første halvår, som sluttede omkring udgangen af september.

Dermed overgik det de 331 mio. pund, som analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet. Royal Mail-aktien steg omkring 5 pct. og sluttede i toppen af Stoxx 600-indekset.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk