Aktier: ISS gør rent bord i vuggende C20

Der er fart på den danske rengørings- og servicekoncern ISS på fredagens aktiemarked, efter at kapitalfonden EQT og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har solgt alle deres aktier i selskabet.

Læs mere
Fold sammen

ISS meddelte sent torsdag, at EQT og Goldman Sachs havde solgt 35,8 mio. aktier, svarende til 19,3 pct. af ISS-koncernen, til en kurs, der ligger nogenlunde på linje med lukkekursen torsdag på 204,1 kr., hvilket er utraditionelt, da aktieposter af den størrelse normalt bliver solgt med en smule rabat.

Der var dog ifølge analytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank allerede rygter om frasalget torsdag, og det kan have været med til at presse kursen ned torsdag, hvor ISS dykkede 4 pct. Køberne er blandt andre Lego-pengetanken Kirkbi, der har købt 8,5 mio. ISS-aktier og nu ejer 10,3 pct. af koncernen. ISS-aktien stiger ved 11.15-tiden 5,5 pct. 215,4 kr.

På det generelle danske aktiemarked er bevægelserne mere moderate, og det toneangivende C20 Cap-indeks ligger ved 11.15-tiden 0,2 pct. oppe i 950,914. Holder niveauet resten af fredagen, vil det dog være ensbetydende med den 18. lukkerekord i C20 i indeværende år.

Ellers skal man uden for C20 for at finde selskabsnyheder fredag, hvis man ser bort fra ISS. Fra morgenstunden har der været regnskab fra Zealand Pharma.

Biotekselskabet kom ud af 2014 med en omsætning på 154 mio. kr. mod 6,6 mio. kr. året før. Trods omsætningsstigningen ligger resultatet af den primære drift forsat i minus. I 2014 endte den post på minus 74 mio. kr. mod minus 186 mio. kr. i 2013.

Zealand Pharma falder oven på regnskabet 2,7 pct. til 89 kr.

For anden dag i træk er der fokus på Bang & Olufsen, som torsdag meddelte, at det nedlægger 125 stillinger i selskabets AV-division som led i en sparerunde.

Fredag har Danske Bank løftet kursmålet for B&O-aktien, så det nu hedder 60 kr. mod tidligere 50 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Bang & Olufsen-aktien stiger fredag middag 5,3 pct. til 50 kr.

Derudover har Bavarian Nordic fået et tykt lag lagt på kursmålet af amerikanske Jefferies, så det nu hedder 415 kr. mod tidligere 235 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "køb".

Løftet er med til at give medvind til Bavarian-aktien, der fortsætter den seneste tids fremgang og stiger 3,1 pct. til 333 kr.

Der er også mindre plusser til NKT-aktien, der har fået løftet kursmål hos investeringsbanken Carnegie til 500 kr. fra 370 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb". NKT stiger 0,8 pct. til 434,1 kr.

For at finde fredagens klart største kursstigning skal man dog skele til Rella Holding, der ellers aldrig får særlig meget opmærksomhed blandt markedsdeltagerne. Rella meddelte efter børslukketid torsdag, at vil overdrage alle selskabets B-aktier i Aller Holding tilbage til Aller Holding.

Ifølge Rella Holding kan aktionærerne se frem til et provenu på omkring 77 pct. pr. aktie, og det kan aflæses på Rella-kursen fredag, hvor aktien stiger hele 56,3 pct. til 73 kr.

Den samlede overdragelsessum er på over 1,7 mia. kr. Selve overførslen skal dog godkendes på selskabernes generalforsamlinger, som begge afholdes 30. april. Overdragelsen forventes at finde sted senest 1. juli.