Aktier: ISS får analytikerroser på kølig aktiedag

Det tegner til små udsving i de store C20-aktier tirsdag morgen, hvor et par mindre kursmålsløft til Novo og ISS kan tiltrække sig opmærksomhed.

Læs mere
Fold sammen

Klimaet på aktiebørserne virker imidlertid ikke alt for lunt tirsdag morgen. Godt nok steg de amerikanske aktier en anelse efter dansk børslukketid mandag, men i Asien ligger børserne overvejende i minus, og det gælder også de amerikanske aktiefutures .

Det danske C20 Cap-indeks kan dermed genoptage de yoyo-svingninger omkring nullet, der kendetegnede udviklingen mandag eftermiddag. Indekset indledte ugen med et samlet fald på 0,06 pct. til 943,88.

- Retningen tegner lidt ned fra åbningen, men det kan hurtigt vende, siger aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Selskabsmæssigt ventes Royal Unibrew og G4S tirsdag at tiltrække sig opmærksomhed med deres årsregnskaber. Unibrews regnskab kommer dog først sent på dagen, mens G4S har leveret tal allerede fra morgenstunden.

Den britiske sikringskoncern realiserede en underliggende omsætning på 6750 mio. pund i 2014 mod 6496 mio. pund i 2013, mens driftsresultatet (EBITA) underliggende steg til 424 mio. pund fra 393 mio. pund i 2013.

G4S, der vanen tro ikke kommer med deciderede forventninger til 2015 men udstikker et løfte om vedvarende og profitabel vækst, faldt med 1 pct. mandag til 30,30 kr.

Blandt C20 Caps medlemmer kan der komme fokus på Novo Nordisk og ISS, der begge har været til eftersyn hos analytikere.

Novo får således hævet sit kursmål hos det amerikanske børshus Jefferies til 345 kr. fra 320 kr. Det er et stykke over slutkursen mandag på 320,60 kr., hvor Novo-aktien faldt med 0,2 pct., men berettiger uændret til anbefalingen "hold".

ISS' nye kursmål hos SEB er 250 kr. - en stigning fra 230 kr. - og er fortsat ledsaget af anbefalingen "køb". Servicekoncernens aktie faldt mandag med 1 pct. til 209,20 kr.

Royal Unibrews årsregnskab kommer sent tirsdag efter børslukketid og herfra kan der være en lille skuffelse under opsejling, mener Nordea.

- Vi ser risiko for, at markedets forventninger til 2015 er lidt for høje. Royal Unibrew er formentlig lidt presset i Finland samt på markederne i Baltikum, siger Jesper Bamberger.

Han venter ikke desto mindre, at det går godt med integrationen af det finske bryggeri Hartwall, men Nordea ligger lidt lavere end markedsforventningerne til Unibrews resultater i 2015, der er en omsætning på 6186 mio. kr. og et driftsresultat på 894 mio. kr.

- Man skal også være opmærksom på, at Unibrew er kendt for at være lidt konservative, når det kommer med forventninger. Det der så kan trække i den anden retning er større end ventede aktietilbagekøb og udbytter, siger Jesper Bamberger.

Forventningen i Nordea er et aktietilbagekøb i 2015 på 250 mio. kr. samt et udbytte for det overståede regnskabsår på 30 kr. per aktie.

Tilbage i C20 skal A.P. Møller-Mærsk se, om aktierne kan holde fast i mandagens kursrekord, efter en stigning på 1,9 pct. til 15.380 kr. Rederiet har netop lukket tjenesten Daily Maersk inden for containerfart på grund af manglende villighed blandt kunderne til at betale ekstra for pålidelig service. Mærsk er desuden ifølge Berlingske Business klar til at sælge sin ejerandel i offshorerederiet Esvagt.

/ritzau/FINANS