Aktier: ISS drøner af sted i et helt igennem grønt C20

Det danske aktiemarked er torsdag åbnet med en stigning på 3,2 pct. til 974,31 for C20-Cap-indekset efter de seneste dages turbulens. Den ser dermed umiddelbart ud til at fortsætte.

Læs mere
Fold sammen

Det danske aktiemarked er torsdag åbnet med en stigning på 3,2 pct. til 974,31 for C20-Cap-indekset efter de seneste dages turbulens. Den ser dermed umiddelbart ud til at fortsætte.

ISS-aktien tordner af sted efter et flot regnskab, men samtlige eliteaktier er i grønt.

Det danske marked følger dermed udviklingen i USA og Asien.

Det amerikanske marked vendte nemlig til anselige stigninger onsdag efter flere dage med markante fald. De toneangivende børser på den anden side af Atlanten lukkede onsdag med stigninger på mellem 3,9 og 4,3 pct.

Og den positive stemning fra USA smitter tilsyneladende også af på markederne i Asien torsdag morgen. De japanske aktiemarkeder ligger med plusser, og også markedet i Sydney noterer plusser.

Også hvis man ser på de toneangivende europæiske aktiemarkeder, lægger de også ud med stigninger, nemlig på mellem 1,9 og 2,3 pct.

På selskabssiden er der en række regnskaber torsdag.

Allerede inden fondsbørsen har slået dørene op, er blandt andre ISS kommet med sit regnskab for andet kvartal. Servicekoncernen kom bedre end ventet ud af selskabets andet kvartal over hele linjen, hvor en række store, nye kontrakter og forlængelse af eksisterende kontrakter var med til at trække op.

ISS, der sidste år gjorde comeback på den danske fondsbørs, løftede i andet kvartal omsætningen til 20.206 mio. kr. fra 18.397 mio. kr. i den samme periode året før.

Det var samtidig en spids bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en toplinje på 19.860 mio. kr. Ser man på de enkelte regioner, var det en højere end ventet omsætning i Asien, der var forklaringen bag overraskelsen.

ISS opjusterer forventningerne til væksten i 2015 og regner nu med en organisk vækst på 3,5-4,5 pct. De hidtidige forventninger var en organisk vækst på 2-4 pct., mens væksten i 2014 var 2,5 pct.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, er det svært at sætte en finger på noget i regnskabet.

Handelsbanken kalder servicekoncernen ISS' regnskab for andet kvartal for "bedre end ventet på samtlige regnskabsposter."

ISS-aktien er da også startet med at storme 8,2 pct. frem til 236 kr.

Svenske SEB har skåret knap 20 pct. af sit kursmål for FLSmidth, efter at ingeniørkoncernen tirsdag middag afleverede et dybt skuffende regnskab for andet kvartal. Kursmålet hedder nu 250 kr. mod tidligere 310 kr., mens SEB holder fast i anbefalingen "hold".

FLSmidth-aktien ligger godt nok i bunden af C20, men det er med en stigning på 1,3 pct. til 240,4 kr. efter store fald tirsdag og onsdag.

Nordea Markets har hævet kursmålet for Simcorp-aktien til 375 kr. fra 270 kr. efter den nyligt afholdte kapitalmarkedsdag. Anbefalingen hedder fortsat "køb".

Simcorp-aktien stiger 2,2 pct. til 308 kr.

Lind Invest har erstattet sit konkurrerende købstilbud på Mols-Linien med et frivilligt købstilbud, da kapitalfonden Polaris allerede har erhvervet størstedelen af aktierne i rederiet. Lind Invest har samtidig hævet tilbudsprisen til 44 kr. fra 41. kr.

Mols-Linens aktie løftes med 4,4 pct. til 44,90 kr.

Torsdag er denne regnskabssæsons sidste store dag, og der venter en hel stribe regnskaber fra selskaber uden for C20.

Det gælder blandt andre det lille færøske olieselskab Atlantic Petroleum, der kom med sit regnskab for andet kvartal inden børsens åbning. Selskabet er presset af den lave oliepris. Selskabet, der investerer i olielicenser i Nordsøen, fik et underskud før skat i andet kvartal 2015 på 46,4 mio. kr. mod et underskud på 36,4 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Atlantic Petroleum-aktien er torsdag morgen startet uændret.

Også Nordfyns Bank har aflagt regnskab for andet kvartal. Banken fastholder forventningerne og venter i 2015 en basisindtjening før skat, nedskrivninger og kursreguleringer i niveauet 45-55 mio. kr.

Aktien stiger med 1,3 pct. til 689 kr.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk