Aktier: Investortilliden er på vej tilbage i Asien

De asiatiske aktiemarkeder er svinget over i grønt torsdag morgen, men i takt med at dagen er skredet frem, aftaget optimismen en kende.

Fra start var de foregående dages store kurstab i især Kina glemt, og i stedet blev der fokuseret på effekterne af de seneste tiltag fra Peoples Bank of China, der med en rentenedsættelse - den femte på ni måneder - og reduktionen af bankernes reservekrav, har understøttet markedet.

Dertil kom udsigten til en udsættelse af den amerikanske centralbanks forventede renteforhøjelse, der nu ikke længere estimeres til september. Det gav massive stigninger i de amerikanske aktier onsdag, hvilket har smittet af på de asiatiske markeder torsdag morgen.

- Opturen for amerikanske aktier har givet anledning til en vending i den kapitalstrøm mod sikkerhed, som vi har været vidne til. Tendensen til en gradvis svækkelse af yen står til at fortsætte efter en kortsigtet korrektion, siger aktiechef Yasuhiro Kaizaki fra Sumitomo Mitsui Trust Bank i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo har svækkelsen af den japanske yen igen fået investorerne tilbage til markedet. Men efter rigtig pæne indledende stigninger er Nikkei-indekset kort efter frokosttid lokal tid faldet tilbage med cirka 0,5 pct.point og ligger derefter med et plus på 1,4 pct. Samtidig øger det brede Topix-indeks med 2,0 pct.

I de hårdt ramte markeder i Shanghai og Shenzhen er de mørbankede investorer ved at fatte nyt mod.

- Det nuværende udsalg har været en bøn fra markederne om at få en specifik politisk reaktion. Vi har set Kina reagerer med en monetær støtte, men hvis Federal Reserve også udskyder renteforhøjelsen i næste måned, vil det være et plus. De store finanspolitiske reaktioner vil også øge tilliden blandt markedsdeltagerne, vurderer aktiechef Tatsushi Maeno fra Pinebridge Investments Japan i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Shanghai Composite-indekset ligger med et plus på 1,6 pct., og CSI 300 indekset stiger samtidig 2,1 pct. Begge indeks har været i plus fra start.

I Hongkong ligger Hang Seng-indekset med et plus på 2,5 pct.

Blandt de øvrige markeder er der stigninger i Taiex-indekset i Taiwan på 1,4 pct., og i Sydkoreas Kospi-indeks på 0,6 pct., mens Singapores Straits Times øger 2,1 pct., og Sydneys ASX-indeks kort før lukketid er i plus med 1,3 pct.

Torsdag morgen ligger de amerikanske futures med små stigninger på under 0,1 pct. efter indledende plusser på op mod 0,4 pct. i Asien.