Aktier: Investorerne træder vande forud for Kina-tal

Investorerne på det danske aktiemarked træder mandag vande forud for tirsdagens PMI-tal fra Kina, der potentielt kan sende skvulp til Danmark. Ved middagstid ligger det danske C20 Cap-indeks til et lille fald på 0,1 pct. til 971,56.

- Det er lidt af en "in between"-dag, hvor vi bare sidder og venter på statistik fra Kina, konstaterer Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, over for Ritzau Finans.

De seneste ugers uro på de finansielle markeder er mandag afløst af nervøsitet for, hvad tirsdagens kinesiske nøgletal kan byde på. Frank Øland Hansen, chefstrateg i Danske Bank, har sat forventningsbaren lavt og indikerer, at statistikken fra Kina vil skuffe, og at det kan gøre tirsdag til en blodig dag på det danske aktiemarked.

- I nat kommer der tal for aktiviteten i den kinesiske industri. Det bliver næppe en god nyhed, og i et nervøst marked er der risiko for, at det kan starte en ny rutsjetur, skriver Frank Øland Hansen i en analyse og fortsætter:

- Investorerne er nervøse, og det kommer til at tage tid, før de falder til ro igen. Desuden er fokus flyttet fra opsving i Europa og USA til krise i Kina og de nye markeder. Så der skal ikke meget til, før markederne igen skejer ud.

I toppen af det danske eliteindeks ligger Genmab, der stiger 1,6 pct. til 599,50 kr., selvom der mandag formiddag ikke er nogen selskabsspecifikke nyheder for biotekselskabet. Også Pandora oplever en stigning på 0,8 pct. til 758 kr.

Tæt på bunden i det toneangivende indeks ligger FLSmidth, der fortsætter de seneste ugers nedtur og dykker 0,4 pct. til 251,10 kr., mens Danske Bank og DSV falder henholdsvis 0,8 pct. til 205,60 kr. og 0,7 pct. til 237,10 kr.

Blandt de mindre selskaber har der været fokus på rederiet DFDS, der efter en kortvarig konflikt i Calais ved Den Engelske Kanal søndag kan fortælle, at færgedriften igen er normal. Urolighederne ser dog ikke ud til at have påvirket DFDS-aktien, der stiger 0,6 pct. til 1079 kr.

Regnskabssæsonen er ved at lakke mod enden, men mandag formiddag kom Neurosearch med regnskab for andet kvartal, der viste en lille fremgang over hele linjen, men selskabet arbejder fortsat videre mod en afvikling. Aktien stiger 1,3 pct. til 3,16 kr. ved middagstid.

Resten af mandagen står på kvartalsregnskaber fra Svejsefabrikken Migatronic og Expedit.