Aktier: Investorerne træder på bremsen

Læs mere
Fold sammen

Der er små fald på det amerikanske aktiemarked onsdag, efter at Donald Trump sent tirsdag fyrede FBI's direktør, hvilket har sået tvivl om præsidentens evne til at få gennemført en skattereform.

Det amerikanske aktiemarked falder 0,1-0,3 pct., hvis man ser på udviklingen i de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

FBI-direktør James Comey mistede sit job, da Donald Trump fyrede ham som følge af håndteringen af sagen om Hillary Clintons brug af en privat e-mail som udenrigsminister.

Nyheden har givet små dønninger på finansmarkederne, som frygter, at den politiske uro kan svække mulighederne for en skattereform. Onsdag eftermiddag ser der ud til at være faldet lidt mere ro på igen.

- Det understreger, at der kan komme store overraskelser ud af det blå hele tiden, siger Michael Every, der er strateg ved Rabobank, til Bloomberg News.

Før åbningen af aktiemarkedet har der været regnskab fra restaurantkæden Wendy's, som kom ud af første kvartal med et overskud på 22,3 mio. dollar.

Målt på indtjeningen per aktie svarer det til 0,09 dollar, hvilket overgik analytikernes forventning på 0,08 dollar. Aktien stiger 3,3 pct. fra start.

Efter børslukningen vil der være regnskab fra selskabet bag Snapchat, som blev børsnoteret tidligere i år.

Det har indtil videre givet et afkast på cirka 37 pct., hvis man købte aktier i Snap Inc. i forbindelse med debuten på børsen. Forud for regnskabet dykker aktien 1 pct.

Der vil også være tal fra mediekoncernen 21st Century Fox. Aktien falder 1,2 pct. efter kort tids handel.

/ritzau/FINANS