Aktier: Investorerne tæt på at tabe tålmodigheden

De amerikanske aktier kom under pres mandag, hvor blandt andet bankaktierne var på tilbagetog på grund af en stigende tvivl om, hvorvidt politikerne i Washington vil være i stand til at vedtage de lovede lovgivningsmæssige lettelser for sektoren inden for en overskuelig fremtid.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto: Intet nyt opfattes som dårligt nyt fra det svenske biometriselskab Fingerprint Cards, der tirsdag middag har placeret sig tungt i bunden af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-aktieindeks.
Læs mere
Fold sammen

Bankaktierne har været blandt de største modtagere af kursgevinster efter præsidentvalget grundet forventninger om, at præsident Donald Trump vil tilbagerulle de skrappe regler, som er gennemført eller påtænkt gennemført efter finanskrisen i 2008.

S&P 500-indekset sluttede med et minus på 0,2 pct. til 2373,47. Dow Jones-indekset faldt under 0,1 pct. til 20.905,86, mens Nasdaq-papirerne lige akkurat holdt næsen oven vande med en marginal stigning på under 1 point til 5901,53.

»Bankerne er under pres, fordi lovgivningsreformerne ikke bevæger sig hurtigt nok, og bankerne har et hårdt kvartal«, siger cheføkonom Chris Low fra FTN Financial til AFP.

Investorerne er ved at miste deres i forvejen korte tålmodighed, og med stigninger på over 11 pct. i S&P 500-indekset på ventede skattelettelser, regellempelser og infrastruktur-investeringer, siden Donald Trump blev valgt til Det Hvide Hus, er nervøsiteten for, at markedet er kørt for langt forud, udtalt.

»I betragtning af de langsomme fremskridt i gennemførelsen af skattelettelser og infrastrukturplaner, vil markederne snart indse, at de er foran sig selv«, siger chefstrateg Hussein Sayed fra FXTM til Reuters.

Tirsdag morgen ligger de asiatiske markeder blandede. De amerikanske aktiefutures stiger samtidig 0,1-0,2 pct.

KLØ TIL BANKERNE

Banksektoren var suverænt dagens ringeste segment med et fald på 0,9 pct.

Wells Fargo var blandt de hårdest ramte med et tab på 1,8 pct. efter meldinger om, at nye kreditkort-applikationer i marts faldt 55 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er endnu en konsekvens af den kontoskandale, som ramte banken i 2016.

Banksektoren blev fulgt til dørs af fald i forsyningsselskaberne og telesektoren, der droppede henholdsvis 0,7 pct. og 0,4 pct.

Bedst klarede råvaresektoren sig med en stigning på 0,4 pct., mens ejendomsselskaberne, dagligvarebranchen og it-aktierne alle steg omkring 0,1 pct.

Ingeniørmaskinproducenten Caterpillars globale salg faldt med 1 pct. i de tre måneder fra december til februar i forhold til året før. Det blev dog godt modtaget af aktiemarkedet, idet aktien steg 2,7 pct.

Walt Disneys nye udgave af den klassiske »Skønheden og Udyret« klarede ifølge onlinemagasinet The Street sig særdeles godt i premiereweekenden med en indtjening på omkring 170 mio. dollar i Nordamerika. Disney-aktien steg næsten 1 pct.

I den farmaceutiske sektor var Cytom X Therapeutics kursraket. Aktien steg mere end 24 pct. efter en meddelelse om et større samarbejde med Bristol-Myers Squibb, som vil bruge selskabets platform til at udvikle kræftbehandlinger.

Sportskoncernen Nike steg 1,5 pct. op til tirsdagens delårsrapport. Analytikere forventer, at selskabets indtjening per aktie for det seneste kvartal ligger i størrelsesordenen 12,53 dollar.