Aktier: Investorerne slap bremsen efter græske løfter

Havde det ikke været for Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, ville de europæiske aktiemarkeder formentlig være lukket i rødt i mandagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Men det skete ikke, for den tyske avis Bild kunne først på eftermiddagen berette, at den græske regering er klar til at droppe planer om at hæve minimumslønnen, stoppe for tidlig pensionering og indføre en såkaldt luksusskat.

De meldinger blev opfattet positivt blandt investorerne, og resultatet blev, at indledende fald i alle de større europæiske aktieindeks blev til pæne stigninger.

I det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blev det til en stigning på 0,9 pct. Det dækkede blandt andet over et plus på hele 1,9 pct. i det tyske DAX-indeks og en fremgang på 1,2 pct. i det franske CAC 40-indeks.

- Aktierne reagerede hurtigt på, at Tsipras er villig til at droppe nogle af de løfter, han gik til valg på. Markederne ser det som et tegn på, at Grækenland nærmer sig eurogruppen, siger Ramiro Loureiro, markedsanalytiker ved Banco Comercial Portugues, til Bloomberg News.

Blandt selskaberne var der en solid stigning til svenske Sandvik, der blandt andre konkurrerer med danske FLSmidth. I forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal meldte Sandvik ud, at det venter en positiv effekt af valutakurser på 900 mio. svenske kr. i andet kvartal.

Sandvik-aktien steg mandag 9,3 pct. til 106,80 svenske kr.

Derimod tog den tyske storbank Deutsche Bank et markant kurshug i mandagens handel, hvor investorerne havde svært ved at sluge en ny strategiplan, hvor banken blandt andet skal spare 3,5 mia. euro. frem til 2020.

Derudover har banken sænket sit afkastmål for den materielle egenkapital, så Deutsche Bank nu sigter efter et afkast på mindst 10 pct. på mellemlang sigt mod en tidligere målsætning om et afkast på 12 pct. næste år.

Deutsche Bank-aktien faldt mandag 4,6 pct. til 30,12 euro.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk