Aktier: Investorerne sidder på hænderne indtil nøgletal

Det ser ud til at blive en rolig start på det danske aktiemarked fredag, hvor investorerne afventer dagens amerikanske nøgletal, der bliver offentliggjort ud på eftermiddagen.

- Jeg tror, at indekset vil være meget afventede. Vi fik egentlig et marked i USA, som sluttede marginalt i plus torsdag, og det skal nok ses som en positiv ting, efter at vi havde et par dage med pæne stigninger, og så kunne der godt havde været lidt udsalg i går. Men vi slutter egentlig fornuftigt lige omkring nul, og jeg tror, at vi starter dagen op nogenlunde på niveau, måske med en lille tilt til den positive side i Europa, vurderer aktiehandler Kim Sejdelin fra Jyske Bank overfor Ritzau Finans.

Han understreger, at jobrapporten i dag har større betydning end normalt.

- Vi får jobrapporten i dag, og hvis man kigger hen over ugen og ugerne, der er gået, så er den endnu mere vigtigt end normalt grundet det forhold, at der er mange, som kigger på, hvornår der kommer rentestigning i USA. Det er nok det store spørgsmålstegn i øjeblikket, siger Kim Sejdelin.

Det danske eliteindeks lukkede torsdag 0,2 pct. i 954,32. Tidligere på dagen havde indekset ellers præsteret en stigning på 1,4 pct., men nervøsitet greb markedet og udlignede middagens positive stemning.

Fredag morgen ligger den tyske Dax-future til en stigning på 0,8 pct.

Handlerne vil formentlig have et ekstra øje på bank-aktierne Nordea og Danske Bank fredag, som begge har fået opmærksomhed fra finanshuset Goldman Sachs.

Danske Bank har fået løftet kursmålet til 225 kr. fra 200 kr. af det amerikanske finanshus, der fastholder anbefalingen "neutral". Torsdag lukkede Danske Bank-aktien efter et fald på 0,2 pct. til 201,00 kr.

Goldman Sachs sænker til gengæld kursmålet for Nordea-aktien til 97,07 kr. fra 103,59 kr. Finanshuset fastholder anbefalingen "køb". Nordea steg torsdag på den danske børs 1,6 pct. til 75,10 kr.

- Nordea har fået forhøjet kravet til kernekapitalprocent. Umiddelbart er det jo pil nedad på sådan en besked, derhen at nogle måske vil få en bekymring om, hvorvidt det kommer til at påvirke selskabets evne til at lave udbytte-udbetalinger. Så det er marginalt negativt fra morgenstunden af, siger Kim Sejdelin.

FLSmidth trodsede torsdag det nervøse marked og steg 2,9 pct. til 228,00 kr. Selskabet har indgået en etårig serviceaftale med Heidelbergcement. Aftalen drejer sig om fjernovervågning af Heidelbergs norske cementfabrik med henblik på optimering af fabrikkens effektivitet.

- FLSmidth har været meget under pres grundet råvarepriserne. Over de senest dage er aktien kommet pænt igen, og jeg kan godt se, at der kommer mere interesse for den igen i dag, derhen af at vi har en positiv udvikling hos nogle af de selskaber, som FLSmidth blandt andre sammenligner sig med ude i verden, lyder det fra aktiehandleren.

Udenfor det danske eliteindeks kan blandt andre Coloplast fredag komme i fokus.

Medicokoncernen har fået løftet anbefalingen af finanshuset JP Morgan til "neutral" fra "undervægt" fredag. I samme omgang blev kursmålet løftet til 430 kr. fra 397 kr. Torsdag steg Coloplast-aktien 0,5 pct. til 475,20 kr.

Det japanske finanshus Nomura har indledt dækning af Royal Unibrew-aktien med et "køb" og et langsigtet kursmål på 290 kr. Torsdag faldt aktien 1,8 pct. til 245,30 kr.

SAS-aktien steg torsdag 1,6 pct. til 12,4 kr. efter nyheden om, at selskabet har solgt det finske datterselskab Blue1 til flyselskabet Cityjet. Fredag skriver branchesitet Check-in.dk, at irske Cityjet fra marts næste år skal operere otte CRJ900-fly for SAS.

/ritzau/FINANS

 

Nicoline Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk