Aktier: Investorerne sender GN op - men indeks ned

Der er stort set lutter røde aktier i det danske eliteindeks C20 Cap. Kun GN Store Nord formår at holde sig oven vande, da selskabet er klar med en ny strategi.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Der er stort set lutter røde aktier i det danske eliteindeks C20 Cap. Kun GN Store Nord formår at holde sig oven vande, da selskabet er klar med en ny strategi. Arkivfoto: New York Stock Exchange.
Læs mere
Fold sammen

Samlet falder C20 Cap med 0,5 pct. til 1025,03. GN Store Nord stiger med 0,7 pct. til 151,80 kr.

GN Store Nord fortalte søndag, at datterselskabet GN Otometrics bliver solgt fra. Køberen er amerikanske Natus Medical Incorporated, der har betalt 145 mio. dollar for enheden. Salget betyder, at høreapparatsdivisionen GN Hearing i endnu højere grad kan koncentrere sig om sin høreapparatforretning, fortæller selskabet.

Samtidig er GN klar med en ny strategi for de kommende år, der skal gøre selskabet i stand til at levere en omsætningsvækst på mellem 6 og 8 pct. i GN Hearing. I GN Audio, der blandt andet producerer headset under varemærket Jabra, ventes en omsætningsvækst på mellem 6 og 9 pct.

Summen af forventningerne tegner lovende, vurderer analytiker ved Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

- Får GN Store Nord overbevist markedet om, at det her er realistisk, så tror jeg, at estimaterne for driftsresultatet skal løftes med 3-5 pct. på den lange bane, siger Michael Friis Jørgensen.

LUNDBECK FÅR GRØNT LYS HOS FDA

Fredagens store taber, Lundbeck, falder mandag med 0,7 pct. til 228,50 kr. Fredag droppede aktien med hele 15,3 pct. til 230,10 kr. efter et fejlslagent fase 3-studie af alzheimersmidlet Idalopirdin.

Mandag har selskabet dog bedre nyt til markedet, da det sammen med partneren Otsuka fået grønt lys af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til at markedsføre brug af skizofrenimidlet Rexulti som vedligeholdelsesbehandling til voksne patienter med skizofreni.

Selskabets aktie har samtidig været til eftersyn hos flere finanshuse. Barclays sænker anbefalingen af aktien til "ligevægt" fra "overvægt". DNB Markets løfter til gengæld sin anbefaling til "køb" fra "hold".

TDC-aktien får sænket anbefalingen af sin aktie til "hold" fra "køb" af finanshuset Kepler Cheuvreux, der dog fastholder kursmålet på 40 kr., viser data fra Bloomberg News.

TDC-aktien falder mandag med 0,9 pct. til 39,43 kr.

Jyske Bank sænker sin anbefaling og sit kursmål af Carlsberg-aktierne. Anbefalingen sænkes til "reducer" fra "køb", mens kursmålet sænkes til 630 kr. fra 700 kr.

Carlsbergs B-aktie falder med 0,4 pct. til 629,50 kr.

SIMCORP LØFTER BUNDEN

Uden for C20 Cap opjusterer Simcorp sine forventninger til omsætningsvæksten i 2016, efter at selskabet har hevet en licensaftale med en ny nordamerikansk kunde i land.

Omsætningsvæksten målt i lokal valuta ventes nu at ligge mellem 5 og 10 pct. mod tidligere mellem 3 og 8 pct. Bunden på overskudsgraden, EBIT-marginen, målt i lokal valuta bliver løftet og ventes nu at lande mellem 22 pct. og 24 pct. Tidligere var det forventningen at lande mellem 21 og 24 pct.

Simcorp-aktien stiger mandag morgen med 3,6 pct. til 362,70 kr.

Nets havde første dag på børsen fredag, og det gik ikke helt som håbet, da aktien målt på kursudviklingen blandt nynoteringer blev den største fuser siden 2010.

Aktien faldt fredag med 3,1 pct. til 145 kr. Mandag får Nets-aktien et lille løft på 0,1 pct. til 145,20 kr.