Aktier: Investorerne sælger ud efter flere dages Trump-fest

Efter en stribe gode dage på det amerikanske aktiemarked efter valget i sidste uge er der fald fra åbningen onsdag, hvor investorerne trækker gevinster hjem.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

Efter kort tids handel falder markedet 0,3-0,4 pct., hvis man ser på udviklingen i de tre toneangivende aktieindeks, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq.

Dow Jones-indekset, der blandt andet indeholder industriaktier, er udelukkende steget siden præsidentvalget og lukkede tirsdag i det højeste niveau nogensinde.

Aktierne i USA har haft kurs opad, siden at Donald Trump blev valgt som præsident i sidste uge, blandt andet fordi han har varslet skattelettelser og massive investeringer i amerikansk infrastruktur.

»Vi har set eftervirkninger af valget og resultaterne reflekteret i markedet meget hurtigt, så nu bliver nødt markedet til at konsolidere sig, så de fundamentale forhold hænger sammen med forventningerne til væksten,« siger Carin Pai, der er aktiechef ved investeringsbanken Fiduciary Trust Company, til Bloomberg News.

SKOLEBØRN SÆLGER

Blandt selskaberne er der fokus på detailkæden Target, som har leveret et bedre end ventet regnskab for tredje kvartal, hvor salget til skolebørn bliver fremhævet.

Target havde i kvartalet en indtjening per aktie før særlige poster på 1,04 dollar, hvilket var højere end de 0,83 dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet.

Salget var også bedre end ventet trods et dyk på 0,2 pct. Analytikerne havde nemlig ventet et fald på 1,1 pct. Aktien stiger 9 pct. fra start.

Derimod er onsdag en ringe dag for byggemarkedskæden Lowe's, der har nedjusteret forventningerne til årets indtjening efter et kvartal, der var svagere end ventet.

På bundlinjen fik Lowe's et overskud per aktie på 0,88 dollar i perioden juli, august og september, mens der var ventet et overskud på 0,96 dollar blandt korpset af aktieanalytikere.

Selskabet venter nu et overskud per aktie for hele året på 3,52 dollar mod tidligere 4,06 dollar. Analytikerne ventede inden regnskabet et plus på 4 dollar, skriver Bloomberg.

Aktien falder 4,4 pct. i de første minutters handel.