Aktier: Investorerne så mod Federal Reserve

Det amerikanske aktiemarked havde igen svært ved at finde sine egne ben at stå på tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne afventer udfaldet af det todages møde, som den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, FOMC, indledte tirsdag aften. Det store spørgsmål er, om styrken af den amerikanske økonomi er nok til, at FOMC ønsker, at en renteforhøjelse rykker tættere på.

I første omgang bliver formuleringen "tålmodig" i mødereferatet afgørende, mens centralbankchef Janet Yelleens efterfølgende pressemøde ventes at kaste yderligere lys over Federal Reserves vurdering, inklusiv om den kraftige dollarstyrkelse får et par ord med på vejen.

- Markederne har haft store daglige udsving på det seneste, men det har flyttet sig mærkbart. Det er simpelthen på grund af usikkerheden omkring renten i USA og tilstanden i den amerikanske økonomi, siger chef investeringsstrateg Bruce Bittles fra RW Baird & Co. i Milwaukee til Bloomberg News.

Tirsdag endte med et minus i S&P 500-indekset på 0,3 pct. til 2074,28. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et fald på 0,7 pct. i 17.849,08, mens Nasdaq-aktierne modsat steg 0,2 pct. til 4937,43.

Omsætningen lå i den lavere ende af det normale interval på New York Stock Exchange, hvor 690 mio. aktier skiftede hænder. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var også begrænset med 1,7 mia. aktier i omsætning.

Råvareselskaberne havde det svært. Kemikoncernerne Dupont og Lyondellbasell Industries faldt over 3 pct., hvilket var med til at trække råmaterial-segmentet 1,2 pct. ned. Duponts fald på 3,1 pct. kom efter en 4,3 pct. nedgang mandag, hvilket er det værste todages fald i årevis.

Selskabsspecifikt var der de vanlige anbefalings- og kursmålsjusteringer i kølvandet af 2014-regnskaberne.

Weight Watchers blev nedgraderet til "sælg" hos Credit Suisse, og aktien faldt 2 pct.

Hos Standard & Poors Equity Research fik American Airline aktien føjet til benchmark-listen for amerikanske aktier, hvilket løftede luftfartsaktien 6,9 pct.

It-koncernen Oracle kom efter lukketid overskudsmæssigt ud af selskabets finanspolitiske tredje kvartal som ventet. Men omsætningen blev hårdt ramt af den styrkede dollar, der barberede salget ned med over en halv milliard.

Oracle noterer i rapporten, at salget ville være steget 6 pct. med uændrede valutakurser. Alligevel øgede softwarevirksomhed det kvartalsvise udbytte til 0,15 dollar fra 0,12 dollar, hvilket blev belønnet med et plus på 4,7 pct. i eftermarkedet.

Også it-selskabet Adobe Systems var regnskabsaktuel efter lukketid. Koncernen nåede et resultat på 84,9 mio. dollar svarende til 0,17 dollar per aktie i det finanspolitiske første kvartal. Og eksklusive engangsposter steg Adobes resultat til 0,44 dollar per aktie fra 0,30 dollar per aktie. Analytikere havde ventet en indtjening på 0,39 dollar per aktie, men aktien faldt alligevel 3,8 pct. i eftermarkedet.

Onsdag morgen handles den amerikanske S&P aktiefuture med en marginal stigning i Asien.

/ritzau/FINANS