Aktier: Investorerne mistede pusten på Wall Street

De amerikanske investorer mistede pusten i tirsdagens handel efter et par dage med stor opmærksomhed rettet mod forbundsbanken og indikationer fra bankens topfolk om en eventuel udskydelse af tidsrammen for den pengepolitiske normalisering.

De amerikanske investorer mistede pusten i tirsdagens handel efter et par dage med stor opmærksomhed rettet mod forbundsbanken og indikationer fra bankens topfolk om en eventuel udskydelse af tidsrammen for den pengepolitiske normalisering. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Optimismen var ellers i højsædet fra start på tirsdagens handel, men gassen gik af ballonen ud på eftermiddagen, hvor de indledende stigninger i S&P-indekset blev skudt til hjørne inden lukketid efter at have snuset til "all time high".

Tirsdag lukkede S&P 500-indekset med et plus på 0,1 pct. i 2112,13. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.938,28, mens Nasdaq-papirerne modsat droppede 0,1 pct. til 4961,75.

Onsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på op mod 0,1 pct. trods generelt positive asiatiske markeder.

»Hvis man ser på de amerikanske aktier, er det at ligge tæt på "all time higt" temmelig fænomenalt set i et globalt perspektiv. Men hvis vi ser fremad, er det svært at se, hvor næste vækstkatalysator skal komme fra. Måske er momentum ved at gå i sig selv, og hvor skal væksten så komme fra? Resultat er det her sidelæns-marked med en meget begrænset risikovillighed i det bredere investering-miljø,« siger aktiestrateg Gina Martin Adams fra Wells Fargo Securities til Bloomberg TV.

Seks underindeks i S&P lukkede i plus

Seks af de ti underindeks i S&P sluttede i plus, og stigningerne kom især i de energirelaterede papirer.

Oliepriserne fortsatte de seneste dages stigning, og såvel den amerikanske som den europæiske referenceolie ligger nu over 50 dollar per tønde. Stigningerne skyldes en lavere produktion i Nigeria i kølvandet af missilangreb, hvilket har ført til en reduktion i overskudsudbuddet.

Onsdag kommer den ugentlige amerikanske lagerstatistik, hvor der forventes en lagerreduktion for tredje uge i træk. Oliegiganterne Chevron og Exxon Mobil steg henholdsvis 2,1 pct. og 1,5 pct.

Skidt dag for medicinal-aktierne

De dårligste papirer var de sundhedsrelaterede aktier som trak sundhedssektoren 0,7 pct. ned.

Medicinalselskabet Biogen måtte krybe til korset og oplyse, at et præparat til behandling af multipel sklerose ikke kunne leve op til forventningerne i test-forsøg i den vigtige fase 2. Biogen-aktionærerne måtte se et fald på 13 pct. i øjnene.

Også Alexion Pharmaceuticals fik klø efter mislykkede fase 3 forsøg med et medikament til behandling af neuromuskulær sygdom. Aktien faldt 11 pct.

Medicinalselskabet Valeant Pharmaceuticals fremlagde regnskaber for første kvartal. Valeant levede ikke op til forventningerne, og koncernen nedjusterede forventningerne til hele året. Aktien faldt 15 pct.

Anderledes positivt gik det Navistar. Den amerikanske lastbilproducent leverede et overraskende flot regnskab for det forskudte andet kvartal. Og trods en reduktion i helårsforventningerne for omsætning og indtjening efter lavere efterspørgsel efter de helt store køretøjer, steg aktien lige knap 20 pct.