Aktier: Investorerne letter foden fra speederen

De amerikanske aktiehandlere er mandag mødt ind til en relativ rolig start på ugen, hvor udsvingene på markederne er til at overse i den indledende handel.

Det brede S&P 500-indeks stiger efter kort tids handel 0,03 pct. Nasdaq stiger 0,2 pct., mens Dow Jones åbner uændret.

Fredag var der markant mere fart over stigningerne, da en pæn amerikansk jobrapport sammen med et genvalg af David Cameron som Storbritanniens premierminister behagede investorer, der sendte de tre ledende indeks op med 1,2-1,5 pct.

Og tendensen med meget skiftende dage kan vi lige så godt vænne os til. Det vurderer Kully Samra, der er direktør ved bank- og mæglerselskabet Charles Schwab Corporation i London.

Han peger på, at det amerikanske aktiemarked vil være svingende i den kommende tid, fordi der efter alt at dømme venter en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i løbet af året.

- Markedet vil fortsætte med at være volatilt, frem til at vi ser en en renteforhøjelse fra Fed, men de amerikanske aktier vil slutte året med etcifrede procentstigninger, siger Kully Samra til Bloomberg News.

Blandt selskaberne bærer mandagens nyhedsstrøm præg af, regnskabssæsonen så småt går på hæld. Omkring to timer før handelsstart har der dog været regnskab fra Actavis, der et stort kopiselskab inden for medicinalbranchen.

Actavis, der i 2014 stod for årets største handel i medicinalbranchen med opkøbet af Allergan for 66 mia. dollar, kom overraskende stærkt ud af årets første tre måneder, idet den justerede indtjening per aktie lød på 4,30 dollar i kvartalet mod ventet 3,92 dollar, skriver Bloomberg News. De pæne resultater løfter Actavis-aktien i de første handler, da aktien stiger 3,7 pct. til 303,40 dollar.

Der er dog endnu mere fart over netbutikken Zulily, efter at den kinesiske online handelsplatform Alibaba, der sidste år stod for den største børsnotering nogensinde, har øget sin ejerandel i selskabet til 9,3 pct.

Zulily sælger blandt andet tøj og ting til hjemmet - primært til kvinder - og Alibabas store opkøb er med til at give medvind til aktien, der stiger hele 18,3 pct. til 15,73 dollar i de første handler mandag.

Derimod åbner selskabet FXCM, der står bag en valutaplatform på nettet, med et stort kursfald mandag, efter at selskabet sent fredag offentliggjorde et skuffende regnskab for første kvartal.

FXCM kom ud af årets første tre måneder med et underskud af fortsættende aktiviteter på 8,35 dollar per aktie. Med til at trække resultatet ned er blandt et tab på 292,4 mio. dollar på derivater. FXCM-aktien falder 10 pct. til 1,94 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk