Aktier: Investorerne lægger rentepanikken bag sig i Asien

Der blæser positive vinde over de asiatiske aktiebørser fredag morgen.

Foto: MICK TSIKAS

Panikken over en eventuel renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank Federal Reserves side allerede i juni har lagt sig, og investorerne tror ikke på et hurtigt træk fra den pengepolitiske komité, FOMC.

- På trods af tilkendegivelserne fra Federal Reserve, er markedet fortsat skeptisk over for sandsynligheden for en renteforhøjelse i juni eller juli. Prissætning for en juni- eller juli-renteforhøjelse er blevet trimmet en anelse, og dollarindekset er trukket lidt tilbage, pointerer markedsanalytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne i et notat ifølge Bloomberg News.

Taler fra de to vigtigste Federal Reserve topfolk, Stanley Fischer og William Dudley, der er henholdsvis centralbankchef Janet Yellens højre hånd og topchef i Federal Reserve of New York, torsdag fremhævede ikke juni som et oplagt tidspunkt for en renteforhøjelse. Blot blev juni nævnt i en kommentar fra William Dudley som "fortsat i live".

Samtidig afventes G7-mødet i Sendai i det nordlige Japan, hvor finansministre og centralbankchefer fra verdens syv største økonomier sætter hinanden i stævne frem til og med lørdag.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,5 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,4 pct.

Også de kinesiske markeder på fastlandet ligger med beskedne plusser. Såvel Shanghai Composite som CSI 300-indekset handles med et plus på 0,1 pct. Hang Seng i Hongkong lægger til gengæld fra med en stigning på 1,2 pct.

På de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks med et marginalt plus, mens Taiwans Taiex-indeks stiger 0,5 pct., og Singapores Strait Times øger 0,8 pct.

ASX-indekset i Sydney slutter ugen af med et plus på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger klokken 06.45 fredag med stigninger på 0,3-0,4 pct.