Aktier: Investorerne kunne ikke få nok af Worldpay

Da aktierne lukkede tirsdag, tog det britiske betalingsserviceselskab Worldpay en stigning på over 28 pct efter nyt samarbejde blev annonceret.

Foto: DAVID GRAY.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne kunne ikke få nok af aktien i det britisk betalingsserviceselskab Worldpay tirsdag.

Kursen på en aktie i Worldpay tog et ordentlig hop med en stigning på over 28 pct., efter at selskabet meddelte, at det amerikanske betalingsselskab Vantiv og storbanken JPMorgan undersøger muligheden for at overtage aktiekapitalen.

Med det spring tog briterne, der tidligere er blevet nævnt som en mulig køber af Nets, den absolutte topplacering i det europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Også tyske Wirecard og hollandske Gemalto red med på bølgen og steg henholdsvis med over 7 pct. og næsten 4 pct. tirsdag. Samlet faldt Stoxx 600 med 0,1 pct., det hollandske AEX-indeks endte uændret, mens det tyske DAX-indekset faldt med 0,1 pct.

Worldpays raketfart rykkede ikke på den overordnede tendens på børsen i London, hvor FTSE 100 endte med et minus på 0,1 pct.

Olieprisen steg tirsdag - og det fik olie- og gasselskabernes aktiekurser gavn af. Italienske Saipem og britiske Tullow Oil lagde begge omkring 4 pct. til kursen. Selve sektoren steg samlet med 0,2 pct.

I bunden af Stoxx 600 endte franske Electricite de France med et fald på næsten 4 pct. Aktien faldt, efter at HSBC sænkede sin anbefaling til "reducer" fra tidligere "hold".

Med i bunden lå det franske cateringsselskab Elior med et fald på 2,5 pct. Og østrigske AMS, der laver forbrugerrelateret teknologi, var blandt bundfaldet et kursfald 2 pct.

/ritzau/FINANS