Aktier: Investorerne kan skimte mindre comeback

Der er udsigt til stigninger på det danske aktiemarked onsdag efter en ugestart, der samlet set har budt på fald.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der vil blandt andet være fokus på TDC og GN Store Nord, hvor store finanshuse har nedusteret anbefaling af aktierne.

Tirsdagens aktiemarked var påvirket negativt af, at Tyrkiet skød et russisk kampfly ned omkring grænsen til Syrien. Det blev mødt med vrede fra præsident Vladimir Putin, og investorerne på aktiemarkedet reagerede ved at sælge ud.

Siden der blev lukket for handel i Europa, har stemningen dog været til den positive side i USA, da der ikke er udsigt til en optrappet konflikt ifølge flere iagttagere.

Efterfølgende ligger futures for de amerikanske aktieindeks og det tyske DAX-indeks desuden i plus, hvilket indikerer en positiv åbning på det danske aktiemarked, efter at C20 Cap-indekset tirsdag lukkede 0,8 pct. lavere i 1018,57.

Blandt selskaberne kan der komme fokus på TDC, da storbanken HSBC har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet for teleaktien skæres samtidig til 40 kr. fra 63 kr.

TDC-aktien sluttede tirsdag 0,7 pct. lavere i 36,61 kr. Aktien er faldet 27 pct. siden slutningen af marts, hvor HSBC senest justerede kursmål og anbefaling.

I en anden sektor har finanshuset Bernstein sænket anbefalingen af aktien i GN Store Nord til "market perform" fra "outperform", mens kursmålet er skåret til 146 kr. fra 182 kr. GN-aktien lukkede tirsdag i 131 kr. efter et fald på 0,1 pct.

Bernstein har desuden hævet kursmålet for William Demant-aktien til 450 kr. fra 390 kr., men fastholdt anbefalingen "underperform". WDH-aktien lukkede tirsdag i 659 kr.

Uden for C20 har det norske finanshus AGB Sundal Collier sænket anbefalingen af Rockwool-aktien til "hold" fra "køb".

Dermed følger nordmændene i hælene på en stribe andre finanshuse, der er blevet mere negative på aktien efter selskabets regnskab og kapitalmarkedsdag for få dage siden. ABG's kursmål er nu på 1050 kr. fra 1150 kr. for Rockwool-aktien, der tirsdag faldt knap 7 pct. til 940 kr.

Fra morgenstunden har der været regnskab fra Nordic Shipholding, der udlejer produkttankskibe.

Selskabet havde fremgang på driften - blandt andet takket være en tilbageførsel af nedskrivninger - og ledelsen har fundet anledning til en mindre opjustering af forventningerne til hele året.

Efter børslukketid vil der være regnskab fra bryggeriet Royal Unibrew, der gør status for udviklingen i juli, august og september, hvor dårligt vejr ventes at have presset ølsalget.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen vil der desuden komme regnskaber fra teleudstyrsproducenten RTX, entreprenørkoncernen Arkil og investeringsselskabet United International Enterprises (UIE).