Aktier: Investorerne kan skimte femte plus på stribe

Der er udsigt til en positiv start på ugen for de danske aktier, og dermed er der lagt op til en fortsættelse af de seneste dages tendenser.

Fredag aften lukkede de amerikanske aktier i plus, og den gode stemning er fortsat i Asien mandag morgen, hvor der er mindre stigninger på kontinentets børser. Fold sammen
Læs mere

Fredag aften lukkede de amerikanske aktier i plus, og den gode stemning er fortsat i Asien mandag morgen, hvor der er mindre stigninger på kontinentets børser.

Der vil dog formentlig ikke være den vilde aktivitet på børserne mandag, da amerikanerne holder forlænget weekend som følge af Uafhængighedsdagen, hvilket vil lægge en dæmper på handlen i Europa.

Såfremt det danske aktiemarked åbner i plus mandag morgen, vil det være femte dag på stribe i grønt, og C20 Cap-indekset vil med en lille fremgang komme over niveauet før den britiske EU-afstemning i sidste uge, som i første omgang førte store kursfald med sig.

Fredag lukkede indekset i 1022, mens det torsdag i forrige uge - på dagen for den britiske afstemning, der som bekendt endte med et farvel til EU - sluttede i 1023,47.

Ifølge flere iagttagere er det blandt andet flere centralbankers udmeldinger, der har sendt markederne op igen. Blandt andet den europæiske og britiske centralbank har meldt ud, at de er klar til at sætte tiltag i søen for at holde væksten og inflationen oppe, og det har investorerne på aktiemarkedet reageret positivt på.

NOVOZYMES OG NORDEA I FOKUS

Blandt de danske selskaber er der et par mindre nyheder at handle på mandag. Enzymkoncernen Novozymes kan komme i fokus, da det amerikanske finanshus Jefferies har hævet kursmålet til 352 kr. fra 287 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold", viser data fra Bloomberg. Novozymes-aktien lukkede fredag i 324 kr.

Nordea-aktien er også blevet kigget efter i sømmene. Italienske Mediobanca har sænket kursmålet med 10 pct. til 56,95 kr., mens anbefalingen fortsat er "underperform". Bankaktien lukkede fredag i 56,35 kr.

I C20 kan der også være fokus på Chr. Hansen, da mandag vil være sidste dag, hvor investorerne kan positionere sig i aktien, da ingredienskoncernen tirsdag kommer med regnskab for tredje kvartal.

I en anden afdeling har GN Store Nord gennemført købet af amerikanske Audigy, som høreapparatkoncernen annoncerede i maj, men det vil næppe få indflydelse på aktiekursen.

Uden for C20 kan it-koncernen NNIT tiltrække sig opmærksomhed, da det norske finanshus ABG Sundal Collier ifølge Bloomberg har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold". Kursmålet er fortsat på 170 kr. for aktien, som fredag lukkede i 237 kr.