Aktier: Investorerne i USA vendte tilbage efter brexit-retræte

De amerikanske aktieinvestorer vendte tilbage til markedet tirsdag efter et par dages storudsalg i kølvandet af Storbritanniens beslutning om at forlade EU i sidste uge.

De amerikanske aktieinvestorer vendte tilbage til markedet tirsdag efter et par dages storudsalg i kølvandet af Storbritanniens beslutning om at forlade EU i sidste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Tirsdag lukkede S&P 500-indekset med et plus på 1,8 pct. til 2036,09. De tunge aktier i Dow Jones steg 1,6 pct. til 17.409,72, og Nasdaq-papirerne sluttede med en gevinst på 2,1 pct. til 4691,87.

SENE STIGNINGNER

Størstedelen af stigningerne kom i den sene handel, hvor mange af de tøvende investorer vendte tilbage til markedet, da det begynder at stå klart, at den britiske udtræden af EU bliver en langvarig affære.

- Det er et spørgsmål om tillid, og når markedet går højere, giver det tillid. Når man er kommet gennem det meste af dagen, og markedet holder fast i gevinsterne, trækker det i andre investorer, der bare har stået og set på og ventet på at træde ind i markedet, vurderer chef-investeringsofficer Richard Sichel fra Philadelphia Trust Co. over for Bloomberg News.

ONSDAG INDIKERER FORTSATTE STIGNINGER

Onsdag morgen ser optimismen ud til at fortsætte for de amerikanske investorer. Ligesom de asiatiske markeder delvist følger Wall Streets tirsdags-optimisme, stiger de amerikanske futures i størrelsesordenen 0,3 pct.

Der var stærke data fra den amerikanske økonomi. Forbrugertilliden overraskede klart positivt i juni ved at være steget til 98,0 fra 92,4 måneden før. Analytikerne havde ventet en stigning til 93,5.

FULDT HUS

Der var grønne tal i samtlige ti underindeks i S&P 500-indekset tirsdag, hvor især finansaktierne og energisektoren fik vendt op og ned på de foregående dages udvikling.

Olieselskaberne fik glæde af en stigning i oliepriserne, hvor en tønde WTI-olie til levering i august tirsdag handledes til 47,75 dollar, svarende til en stigning på omkring 3 pct. fra sent mandag.

Det sendte Chesapeake Energy op med 5,4 pct., mens Chevron øgede 1,3 pct., og Exxon Mobil steg 2,3 pct. til 89,86 dollar.

BANKER FIK PLASTER PÅ SÅRET

Bankerne, der i kraft af deres cykliske natur og ultra lave renter har været hårdt pressede efter den britiske afstemning, fik et pusterum oven på de foregående dages store øretæver på tocifrede procentsatser.

Bank of America steg 4,3 pct., JPMorgan Chase øgede 3,3 pct., mens Citigroup kunne lægge 5,1 pct. til kursen, der dog fortsat er droppet 9 pct. siden brexit-afstemningen.

I tech-sektoren var der plus til Microsoft på 2,1 pct, mens Facebook steg 3,4 pct.

Blandt andre selskaber var der nyt fra Dow Chemical og fusionspartneren Dupont, der luftede planer om at fjerne cirka 2500 arbejdspladser og lukke fabrikker i North Carolina og Japan. Dow Chemical faldt 2 pct.

Efter markedets lukketid fremlagde Nike et skuffende sæt data for de kommende ordrer. Ordreindgangen, der anses som rettesnor for efterspørgslen, øgede den spirende bekymring for, at verdens største sportsbrand har nået en periode med aftagende vækst. Nike-aktien faldt 4,2 pct. i eftermarkedet.