Aktier: Investorerne i USA kom frem fra mandagens skjul

De amerikanske aktier lukkede i plus tirsdag efter at have tilbragt det meste af dagen i positivt territorium. Gode regnskabsresultater og positive makroøkonomiske data fik investorerne ud af busken, hvor de var krøbet i ly under mandagens massive kursskred.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det brede toneangivende S&P 500-indeks sluttede tirsdag med et plus på 0,8 pct. i 1755,20, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med en stigning på 0,9 pct. i 4031,52. Dow Jones Industrial Average sluttede dagen med et plus på 0,5 pct. i 15.445,24.

Onsdag morgen handles futures i de tre amerikanske aktieindeks med fald på 0,1-0,2 pct. i Asien.

- Overordnet set går det stadig godt. Indtjeningen har været fin. Når du sætter det hele i perspektiv, er det svært at få øje på noget, som tyder på, at toget er kørt af sporet. Vi er midt i en ganske sund konsolidering, og det er forfriskende, siger porteføljeforvalter Ethan Anderson fra Rehmann Financial i Michigan til Bloomberg News.

Fra makrofronten var der nyt fra industrisektoren. De amerikanske fabriksordrer faldt 1,5 pct. i december ifølge data fra U.S. Census Bureau, og udviklingen var dermed lidt bedre end frygtet, idet økonomerne havde regnet med et fald på 1,8 pct.

Ugen byder på mange forholdsvis tunge makroøkonomiske data, men hovedinteressen samler sig dog om fredagens arbejdsmarkedsrapport, hvor jobskabelsen og arbejdsløsheden står som de helt centrale elementer.

Der var også godt nyt fra selskaberne. Luksusvareproducenten Michael Kors leverede et intet mindre end strålende regnskab krydret med positive udsigter før åbningen tirsdag. Såvel indtjening som omsætning lå pænt over analytikernes forventninger, og aktionærerne blev belønnet med en kursstigning på 17,3 pct.

Yum Brands, der står bag fastfood-perlerne KFC, Taco Bell og Pizza Hut, fremlagde sent mandag et ganske overraskende positivt regnskab. Fastfood-koncernen klarede sig bedre end ventet efter en stærk fremgang i den ellers noget problematiske internationale division, og aktien blev sendt 8,9 pct. op.

Microsoft annoncerede, at Steve Ballmers afløser som administrerende direktør bliver Satya Nadella. Investorerne håber, at den nye topchef vil være i stand til at cementere Microsofts stilling i det hurtigt voksende "cloud"-computing" marked, som hidtil har været hans hoved-ansvarsområde. Aktien lukkede 0,4 pct. lavere.

Medicinalgiganten Pfizer fik løftet anbefalingen fra Jefferies til "køb" fra tidligere "hold". Justeringen kom efter meldingen om positive forskningsresultater, og samlet gav det en stigning på 2,8 pct.

Den problemramte varehuskæde JC Penney rapporterede om den første kvartalsvise stigning i det sammenlignelige salg siden 2011. Det fik i første omgang investorerne til at løfte aktien 3,4 pct., men det højere niveau fik til gengæld sælgerne frem, og papirer sluttede med et samlet kursfald på 10,6 pct. til det laveste niveau siden 1980.