Aktier: Investorerne holdt sig tilbage forud for regnskaber

Der var negative indikationer på Wall Street mandag, hvor investorerne holdt sig tilbage på grund af de mange regnskaber, som vil præge handlen de kommende dage.

Omsætningen lå som de foregående dage et godt stykke under normalen på såvel New York Stock Exchange som Nasdaq-børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: aon
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset lukkede med et minus på 0,3 pct. i 2126,50. De tunge aktier i Dow Jones faldt knap 0,3 pct. til 18.086,40, mens Nasdaq-papirerne lukkede med et tab på op mod 0,3 pct. i 5199,82.

Omsætningen lå som de foregående dage et godt stykke under normalen på såvel New York Stock Exchange som Nasdaq-børsen.

Investorernes førsteprioritet var den nyligt igangsatte regnskabssæson, hvor blandt andet Bank of America fremlagde kvartalstal inden åbningen mandag.

»Mit tema for de næste par uger er at holde fokus på indtjeningen, men samtidig have et øje på dollar og renter. Dollaren er ved at styrkes, og det kan have en vis effekt på indtjeningen,« vurderer aktiechef Mark Kepner fra Themis Trading i New Jersey over for Bloomberg News.

Der var samtidig blandet nyt fra de økonomiske statistikker.

Erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, faldt til -6,8 i oktober fra -2,0 måneden før, hvilket var markant svagere end det positive indeks på 1,0, som økonomerne havde ventet ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg.

Til gengæld var der ingen overraskelse i den amerikanske industriproduktion, der nøjagtigt som ventet steg 0,1 pct. i september.

Kapacitetsudnyttelsen landede på 75,4 pct. i september, hvilket til gengæld var en anelse ringere end ventet.

OVERVEJENDE NEGATIVE UNDERINDEKS

Der var blot stigninger i fire af de 11 sektorer i S&P 500, hvor de defensive papirer som forsyningssektoren, telekommunikation og ejendomsselskaberne holdt næsen oven vande.

Modsat faldt forbrugerpapirerne og energiselskaberne, som sammen med finansaktierne trak godt ned i det samlede billede.

Bank of America noterede sig lidt bedre samlede indtægter end ventet i tredje kvartal. Og også bundlinjen lå over analytikerkorpsets forventninger. Det kunne dog ikke blive til mere end et plus på knap 0,1 pct. på en dag, hvor hele finanssegmentet trak 0,4 pct. ned efter fald i blandt andet JPMorgan og Wells Fargo på 0,5 pct.

Efter børstid var der kvartalsdata fra filmstreamingsselskabet Netflix, der overraskende alt og alle med 3,6 mio. nye kunder i tredje kvartal.

Det var milevidt over de ventede godt 2 mio. nye kunder, og da der også var en positiv overraskelse for Netflix på det vigtige amerikanske marked, kunne den dobbelt så høje gevinst 0,12 dollar per aktie mod de ventede 0,06 dollar katalysere en stigning i eftermarkedet på ikke mindre end 19,6 pct.

Anderledes afdæmpet gik det den amerikanske it-mastodont IBM. IBM's justerede resultat lød på 3,29 dollar per aktie, hvor analytikernes forventninger var et overskud på 3,23 cent per aktie. Koncernen fastholdt også sin årsprognose, men et fald i profit-marginen på 2,1 pct. til 48 pct. fik investorerne til at sende aktien 2,9 pct. ned i eftermarkedet.

Tirsdag morgen er aktiemarkederne i Fjernøsten overvejende positive. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med stigninger i størrelsesordenen 0,2 pct.