Aktier: Investorerne holder sig i baggrunden i ultimohandel

De asiatiske aktieinvestorer holder sig i baggrunden onsdag, hvor månedsskiftet presser sig på, mens små fald på Wall Street og de europæiske markeder tirsdag er med til at trække de asiatiske markeder ned.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Faldene kommer trods hæderlige data fra såvel den japanske som den kinesiske økonomi.

- Den globale økonomi er ikke så dårlig, men der er ingen indikationer af, at den bliver markant bedre herfra, så jeg forventer, at markedet forbliver ret fladt, siger handelschef Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Investment Management til Bloomberg News.

I Japan viste industriproduktionen en stigning på 5,7 pct. april i forhold til april sidste år. Dermed er produktionen på det højeste niveau siden 2007, men analytikerne havde estimeret en stigningstakt på 6,1 pct., hvilket breder en let skuffelse ud over investorerne.

Nikkei 225-indekset falder 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,3 pct.

I Kina overraskede de officielle PMI-data positivt med fortsat stigende aktivitet i forhold til måneden før og samtidig i en hurtigere takt end estimeret.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge 0,1 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong handles 0,1 pct. lavere.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på under 0,1 pct. onsdag morgen.