Aktier: Investorerne holder amerikanske aktier oven vande

Det amerikanske aktiemarked begynder tirsdagens handel med et lille løft til de toneangivende indeks.

New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Dermed kravler både S&P 500- og Nasdaq-indekset op fra det laveste niveau i seks uger, som de endte på mandag efter små fald.

Tirsdag begynder S&P 500 med at stige 0,2 pct., til 2129,40. Nasdaq-indekset stiger ligeledes med 0,2 pct. til 5200,20, mens Dow Jones ligger 0,1 pct. højere i 18.154,96. Modsat svinger de europæiske aktier omkring nullet og ned i rødt terræn.

Stigningerne dæmpes, efter at bedre end ventede kinesiske tal for industriproduktionen fik lettet lidt på bekymringerne for den globale vækst tidligere tirsdag.

»Aktiemarkedet reagerer i øjeblikket på makrodata og politik,« påpeger Frances Hudson, der er strateg ved Standard Life Investments, over for Bloomberg News.

»Kina-dataene kommer som et lettelsen suk, da investorer er en smule varsomme over for kinesiske data, der er mere negative end ventet. De amerikanske fremstillingsdata senere på dagen bliver mere vigtige for markedet,« fortsætter hun.

Eftermiddagen byder både på PMI-data samt et andet stemningsindeks for industrien, ISM.

Markedet kan desuden se frem mod onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Blot 17 pct. af markedsdeltagerne tror dog, at centralbanktoppen på mødet vælger at hæve renten.

Samtidig er der fortsat fokus på regnskaber, og 40 selskaber i S&P 500-indekset rapporterer tirsdag.

Inden åbning var der blandt andet kommet tal fra Pfizer, der fik et resultat på linje med forventningerne i tredje kvartal. Pfizer kom ud af kvartalet ed et justeret overskud per aktie på 0,61 dollar mod ventet 0,62 dollar ifølge Bloomberg News.

Alligevel blev forventningerne til det justerede overskud per aktie nedpræciseret, fordi medicinalkæmpen har valgt at droppe udviklingen af hjertemedicinen Bococizumab.

Aktien falder 0,4 pct. i den tidlige handel.