Aktier: Investorerne fortsat på sidelinjen inden Fed-beslutning

De amerikanske aktieinvestorer startede tirsdag med fuld fart frem, men i takt med at dagen skred frem, gik gassen af ballonen, og markedet faldt tilbage til udgangspunktet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Igen var det modvillighed til at foretage nye dispositioner inden afslutningen af det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank i Washington, der fik handlerne til at trække følehornene til sig.

500-indekset lukkede tirsdag med et minimalt plus på 0,03 pct. til 2139,76. De tunge aktier i Dow Jones steg beskedne 0,05 pct. til 18.12996, mens Nasdaq-papirerne, der som eneste indeks kunne fremvise en bevægelse på over 0,1 pct., lukkede med en stigning på 0,12 pct. til 5241,35.

LAV OMSÆTNING I VENTETIDEN

Omsætningen på Wall Street-børsen afspejlede den afventende holdning med hele 33 pct. mindre handel end normalt.

- Investorerne venter på Federal Reserve og Bank of Japan. Generelt er markedet positioneret til, at Fed undlader at gøre noget. Vi har haft en genstart, og markedet er tilbage, hvor det var før brexit-afstemningen. Investorerne søger efter en bekræftelse på, at centralbankerne fortsat vil være lempelige, siger kapitalforvalter Jim Davis fra The Private Client Group i US Bank til Bloomberg News.

Federal Reserve har gennem den seneste måned gentagne gange advaret om, at tiden er ved at være moden til en renteforhøjelse, men hidtil har markedet ignoreret de verbale udfald. Samtidig ses det amerikanske præsidentvalg som et afgørende element i en beslutningsproces, der sandsynligvis munder ud i endnu en venteperiode.

INTET PEGER PÅ HØJERE RENTER

Fra nøgletalsfronten var der intet, der pegede i retning af højere renter. Det påbegyndte boligbyggeri i august faldt mere end ventet, viste tal tirsdag eftermiddag, og antallet af byggetilladelser lå også under såvel den foregående måned som økonomernes estimat.
Fem af de 11 S&P 500-undergrupper lukkede dagen med plus på bogen. Bedst gik det sundhedssektoren, der samlet steg 0,4 pct., mens energiaktierne udgjorde dagens bundprop efter nye fald i oliepriserne.
Den skandaleramte Wells Fargo-topchef, John Stumpf, stod skoleret over for Senatets Bankudvalg for at forklare om de millioner af falske konti, som banken har har oprettet. De store kursfald i kølvandet af skandalen har fået Morgan Stanley og RW Baird til at opjustere aktien til "køb", hvilket resulterede i en stigning på 1,2 pct.
Efter børstid opjusterede logistikgiganten Fedex forventningerne til 2016/2017.

Såvel resultat som omsætning oversteg samtidig analytikernes forventninger, og aktien blev belønnet med en kursstigning på 2,7 pct. til 167,01 dollar i eftermarkedet.

NY PROGNOSE FRA FED

Onsdag fremlægger Federal Reserve bankens nye økonomiske prognoser sammen med rentemeddelelsen, der bliver fulgt op af en pressekonference med forbundsbankens topchef, Janet Yellen.
Onsdag morgen er de negative takter i overtal på aktiemarkederne i Asien. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med små stigninger under 0,1 pct.

/ritzau/FINANS