Aktier: Investorerne fortrækker til sidelinjen

De asiatiske aktieinvestorer er ved at gøre klar til ugens vigtige begivenheder med parlamentsvalg i Storbritannien og høringen med den fyrede FBI-direktør James Comey torsdag.

Begge dele har potentiale til at skabe stor uro på de finansielle markeder, og mange investorer foretrækker at forblive på sidelinjen, indtil en afklaring har fundet sted.

- Der er en stærk fornemmelse for "vent og se" blandt investorerne forud for tidligere FBI-direktør Comeys vidneudsagn og valget i Storbritannien, siger senioranalytiker Yutaka Miura fra hos Mizuho Securities ifølge AFP.

I Tokyo ser investorerne yderligere på effekten af en markant styrkelse af yen. Det sender aktiemarkedet i bakgear, men om den nylige kantsten på 20.000 for Nikkei-indekset kan holde, er endnu uvist.

- Forhåbentlig vil 20.000 nu fungere som et støtteniveau, efter at Nikkei har ligget over niveauet i et stykke tid, siger handelschef Gavin Parryf fra Parry International Trading Ltd. i Hongkong til Reuters.

Nikkei 225-indekset og det bredere Topix-indeks ligger begge med et minus på 0,5 pct. Der er en blandet indstilling på det kinesiske fastland, hvor Shanghai Composite falder 0,2 pct., mens CSI 300-indekset stiger 0,1 pct., og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong øger 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,1 pct. tirsdag morgen.